自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

happybebebe 發表於 18-9-22 18:26
國父都是到處留情

仲要情傾卜卜脆少女。。。

男爵府

起碼唔會妻子死咗之後,就去玩了9次,仲要帶埋小三[/quote]
好似不是! 係2013-2015年即大婆未謀殺前去了8次, 死後又去多了一次, 即個狗男女, 多次偷情.

許教獸殺妻反映出:
1.讀得書多同人恪唔成正比.

2.男人搵得錢多,就係家中經濟之柱, 女的貢獻就不如男, 係咩野道理?
賤男以前係英國做醫生時, 大婆係護士, 即係專業人士! 我朋友亦是護士, 老公係E生, 開診所, 老婆進修, 而加做了護士長, 收入唔差得過做E生的老公.大婆唔係生4個, 一直做護士, E+人工唔少得過賤三.

3. 馬來西亞男人極大男人, 純個人感覺, 我以前讀書時, 波仔衰, 馬來西亞男人更衰!
教獸無視香港婚姻制定和法則, 未離婚之下, 多次外遊偷吃, 係國內和台灣係犯法.
離婚只願意分一份比老婆, 許教獸以為自己是天皇老祖吧! 其實他們婚姻的早期不是同老婆聯手炒地皮, 一家邊度有禁富貴呀? 老婆E+分一半, 是天經地義, 父母供書教學比仔女而足夠, 分錢比佢地, 即害了兒女, 而且係離婚而去分財產, 不是立遺囑, 被謀殺死的大婆個樣是典形旺夫相, 不過嫁了一個克妻男.
4. 點解教獸用大學名義去做一些連佢既上司都出庭隊佢的無價值可言的實驗, 佢係用緊我們納稅既錢去殺老婆. 真係好關我地事, 大學沒有MONITOR嗎?

5. 另外, 狗男女多次聯手出醫學論文, 有D奇怪, 情婦都不是讀醫學出身, 中途專讀醫, 又讀PHD, 所以報紙特別強調情婦是1ST安, 但仍然覺得, 比佢好學歷既人, 大有人在, 都未必做到助理教授! 果然朝庭有人好做官.

6. 教獸需判終身, 但行為良好, 坐20年可假釋, 對狗男女愛得禁癡纏, 賤三等教獸出來, 一起開間滅鼠公司.

男爵府

2023年兔年勳章

catcatmom 發表於 18-9-22 23:52
起碼唔會妻子死咗之後,就去玩了9次,仲要帶埋小三

好似不是! 係2013-2015年即大婆未謀殺前去了8次 ...[/quote]
分析得非常之好! 大快人心!
但係大家都要小心啲, 因為個小三而家係理大到教緊書, 我感到學生有危險,千祈唔好得罪佢,如果唔係,接住個瑜伽波啦!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

bing-jing 發表於 18-9-22 14:03
駛咩而家?
寶Baby 同佢律師女友欣欣,都係名門之後,受過高深教育,廿年前已經咩咩咩……啦
...

上流人士都大把下流歷史

琥珀宮

回覆樓主:

唔關事

大宅

saming999 發表於 18-9-23 00:35
好似不是! 係2013-2015年即大婆未謀殺前去了8次 ...

分析得非常之好! 大快人心!
但係大家都要小心 ...[/quote]
早幾日我喺另一個post都留言講過,大學繼續聘請個女人做教授,其實好危險

當日佢藉工作做硏究搭上金山阿伯,今日同樣可以藉工作搭上男學生,who knows?

寶石宮

2023年兔年勳章

tsung 發表於 18-9-22 17:50

寶石宮

2023年兔年勳章

twotigers 發表於 18-9-22 22:14
係5位,加埋3個唔當阿媽係阿媽嘅奇怪仔女

3位可能被洗腦 始作俑者係金山泳衣

珊瑚宮

good_pig 發表於 18-9-23 01:25
上流人士都大把下流歷史

我冇哇~

伯爵府

saming999 發表於 18-9-22 13:57
其實許金山單案係咪反映咗而家D教育太着重知識, 而忽略了道德倫理家庭的聖賢教育, 例如《弟子規》的教育?
...

認同,今時今日道德標準低

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

bing-jing 發表於 18-9-23 09:11
我冇哇~

寶石宮

amazing 發表於 18-9-23 09:17
認同,今時今日道德標準低

簡單講咪自私,想做就做

珍珠宮

Poyau 發表於 18-9-23 03:59
3位可能被洗腦 始作俑者係金山泳衣

洗腦 佢3個又唔係3歲,無主見嘅咩 真係意志薄弱

用戶要求終止服務

saming999 發表於 18-9-22 13:57
其實許金山單案係咪反映咗而家D教育太着重知識, 而忽略了道德倫理家庭的聖賢教育, 例如《弟子規》的教育?
...

一樣米養百樣人......

愈高知識,愈識走法律罅.....但其實都係睇人,知識同人品可以一啲關係都冇…....

有啲人係雙面人,但有啲又衰到出面,但呢個世界都有大把好人,唔係匿埋人哋床下底,真係好難知喎......

寶石宮

2023年兔年勳章

twotigers 發表於 18-9-23 09:31
洗腦 佢3個又唔係3歲,無主見嘅咩 真係意志薄弱
...

2004年已登堂入室 最細嗰位當時兩歲

男爵府

回覆樓主:

睇返全部留言

Channel 錯曬,留返啖氣

珍珠宮

回覆樓主:

有無受教育,好睇個人性格,讀好多書唔代表好人一樣,教育高或低,都一樣有衰人,無道德觀念底線嘅人已經無左良知,所以先做得出呢d事

珍珠宮

Poyau 發表於 18-9-23 09:58
2004年已登堂入室 最細嗰位當時兩歲

就算唔夠10歲都無理由唔知個女人搶走自己阿爸掛 我讀小學果陣好多同學都知咩係狐狸精

大宅

回覆樓主:

有嚴重情緒病的人,好難相處,好多時想埋一邊,小3從小到大就登堂入室, 做好人,

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

saming999 發表於 18-9-22 17:22
現在大家都忽略《弟子規》的教育,殊不知一部小小的《弟子規》,它的分量,它的重要性甚至可以和《四庫全 ...

你好似對<弟子規>的解讀有出入。 古代以男性為主導,重男輕女,皆因男性可傳宗接代,繁衍子嗣,所以清代以前男人都是妻妾成群。 更有七出之條,當中嫉妒一條,主要懲罰妒婦而休妻。 所以中國一直不存在一夫一妻這種制度,更莫論尊重

(3)嫉妒 ~~ 因嫉妒而出妻,主要是懲罰那些對丈夫多置妾不滿、在語言和行動上敢於表現的正妻。 直到明清時期,理學佔統治地位,婦女嫉妒減少,主動為丈夫置妾者反而增多。 

首頁

尾頁

跳至