呢排左邊大腿好麻痹,按一按無知覺咁?

ru_663th
|
呢排工作經常出街工作或成日罰企咁。雙腳不似自己咁好累。而且晚上不足夠睡眠((3小時)
身體好弱咁, 左邊大腿好似沒有血到咁,按都無力。而右邊大腿有知覺。
我好怕。請問有咩方法浸腳包可舒緩疲倦?
或用咩產品或食譜補血氣?活血?
請報料,thx
dian
|
建議身體有毛病最好搵醫生睇睇,判斷是那裡出了問題,再作處理。
如果自覺是小問題,唔想睇醫生,淨係浸腳,其實用暖/熱水已經可以促進血液循環,唔駛加啲乜都可以。
ru_663th
|
dian 發表於 18-9-22 22:48
建議身體有毛病最好搵醫生睇睇,判斷是那裡出了問題,再作處理。
如果自覺是小問題,唔想睇醫生,淨係浸腳 ...

暖水浸小腿位?腳底都可以
BingoJoey
|
祝妳早日康復!
crystal媽咪
|

我暫時記得就按摩下 。最慘嘅時候係晚晚瞓到半夜都抽醒好辛苦
cyy1121
|
泡熱水
按摩
再唔係睇下醫生好啲
wcpcelia    發表於 18-9-25 10:07
WIN子
|
crystal媽咪 發表於 18-9-23 00:37
呢排我左腳同之前左手手掌都有麻痺。
有時無端端瞓覺痺到醒咗。
食咗隻手痺嘅藥,手冇事。
你呢類應該係肌肉太緊輕輕壓住左神經線, 拉下筋有幫助

樓主個隻已經極嚴重, 最怕係身體骨骼走位, 壓住神經線...呢D 手尾長,
唔係浸浸就有幫助
建議搵專業人士睇睇
crystal媽咪
|
WIN子 發表於 18-9-23 01:25
你呢類應該係肌肉太緊輕輕壓住左神經線, 拉下筋有幫助

樓主個隻已經極嚴重, 最怕係身體骨骼走位, 壓住神經 ...

謝謝回覆及建議
lowalter
|
睇醫生
Poyau
|
crystal媽咪 發表於 18-9-23 00:37
呢排我左腳同之前左手手掌都有麻痺。
有時無端端瞓覺痺到醒咗。
食咗隻手痺嘅藥,手冇事。

保重
Poyau
|
考慮睇醫生
tsung
|
crystal媽咪 發表於 18-9-23 01:30
謝謝回覆及建議

Take care
crystal媽咪
|
Poyau 發表於 18-9-23 04:08
保重

thank you
crystal媽咪
|
tsung 發表於 18-9-23 07:14
Take care

thank you
tsung
|
crystal媽咪 發表於 18-9-23 09:05
thank you

basketboy
|
睇醫生啦!Take care!
Poyau
|
crystal媽咪 發表於 18-9-23 09:05
thank you

anson2007
|
快d睇中醫。我以前久吾久都有左腳pet位到腳跟痺住麻住,又吾係痛。之后今年早2個月特然越尼越犀利。原來係坐骨神經痛。好痛,好似比電電親咁。訓平起身個下痛到喊呀。之后睇左3次中醫加針灸好返。
快d去睇呀。
jolly_bear
|
拉筋
ru_663th
|
anson2007 發表於 18-9-23 16:13
快d睇中醫。我以前久吾久都有左腳pet位到腳跟痺住麻住,又吾係痛。之后今年早2個月特然越尼越犀利。原來係 ...

我左邊大髀位麻痺咗,似無血咁。
請問你中醫有針灸?價錢一次多少?
請問你睇開邊區?
請介紹我。謝