請問點清潔二手bb物品,如玩具,床仔等

wowobibi
|
媽咪問朋友拎左d二手bb物品,有毛公仔,膠玩具,木架床仔,床圍等,請問應用咩清潔劑清潔? 同埋有特別清潔方法嗎? thanks
kissapplegirl
|
wowobibi 發表於 18-9-22 17:51
媽咪問朋友拎左d二手bb物品,有毛公仔,膠玩具,木架床仔,床圍等,請問應用咩清潔劑清潔? 同埋有特別清潔 ...

床圍,毛公仔,衫可入洗衣機既就盡量洗,加滴露清毒
二手bb衫我第1次有落滴露 第2次洗用番普通bb洗衣液 洗2次先比bb著
木床架用滴露清潔一次再用水抹乾淨或者你可以用aq/白因子/babyganic,最後晒太陽
膠玩具我會用奶樽清洗液洗干淨,再浸一浸水,沖水後晒太陽
不能浸水既玩具用免過水既嬰兒清毒噴霧清潔
kmbb519
|
kissapplegirl 發表於 18-9-22 21:06
二手bb衫我第1次有落滴露 第2次洗用番普通bb洗衣液 洗 ...

白因子我覺得唔錯
wowobibi
|
kissapplegirl 發表於 18-9-22 21:06
二手bb衫我第1次有落滴露 第2次洗用番普通bb洗衣液 洗 ...

謝謝
wowobibi
|
kmbb519 發表於 18-9-22 21:33
白因子我覺得唔錯

我留意下,謝謝
hamsterma
|
wowobibi 發表於 18-9-22 17:51
媽咪問朋友拎左d二手bb物品,有毛公仔,膠玩具,木架床仔,床圍等,請問應用咩清潔劑清潔? 同埋有特別清潔 ...

全部用消毒药水洗过,再用洗衣液
haha748494
|
都系用滴露洗下,話姐用抹下,再曬下太陽。