自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2023年兔年勳章

crystal媽咪 發表於 18-9-23 10:29
其實有時自己勤力, 唔係話好勤力。
只係對方冇盡本份、偷懶,咁已經得罪人。
我出八成力,對方三、四成力 ...

對方懶成咁 半力都無 仲話人

伯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章

同事如過客

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Poyau 發表於 18-9-23 16:45
對方懶成咁 半力都無 仲話人

佢冇話我。不過黑口黑面,唔打招呼……
但係我又唔想學佢哋咁做,所以人同人之間相處…………係好高深嘅學問
不要從別人的嘴裡去認識我

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

由佢囉, 你都可以同其他同事friend架

水晶宮

返工為錢、識到人都沒必要深交。難道收工都會約埋玩咩?我就收工後大把野做,沒時間應酬。返工時間大家客氣做齊野算數。對同事沒必要太上心啦。

珍珠宮

IHateSummer 發表於 18-9-22 19:03
同事冇必要咁friend

絕對係,我之前份工做了好耐,個個各懷鬼胎,有啲恃住自己有少少地位,也文也武,有啲見你搵到工走就唔抵得,有啲就貪著數,有啲就憎人富貴厭人窮,見你買乜佢又買乜,十足跟尾狗,有啲成日做錯嘢但玻璃心,有啲就蠢到加零一,但人工唔平,總之,同佢地唔好咁熟

寶石宮

2023年兔年勳章

crystal媽咪 發表於 18-9-23 17:09
佢冇話我。不過黑口黑面,唔打招呼……
但係我又唔想學佢哋咁做,所以人同人之間相處…………係好高深嘅學 ...

世界很簡單 人類好複雜

珍珠宮

anan84 發表於 18-9-22 18:50
果個同事初初入黎就chi住晒, 之後有新friend就冇mud搵我冇理我感受
呢D人唔洗多理佢, 呢D叫" 你當佢是寶, 佢當你是草" 我也深深體會過~~

大宅

會唔會原來好多人都唔like你
佢新friend都唔like你,咪遠離你
不過咁仲好

首頁

尾頁

跳至