盆景

twotigers
|
偶然收到朋友嘅盆景靚圖,同大家分享

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Cheuk2012    發表於 4 天前
JD930    發表於 18-9-24 08:47
twotigers
|
仲有

twotigers
|

twotigers
|

JD930    發表於 18-9-26 09:06
twotigers
|

twotigers
|

JD930    發表於 18-9-26 09:07
mariefish
|
細個覺得呢啲縮細左既山好得意
twotigers
|
mariefish 發表於 18-9-23 11:57
細個覺得呢啲縮細左既山好得意

我鍾意啲人仔,屋仔,船仔果啲
mariefish
|
twotigers 發表於 18-9-23 12:01
我鍾意啲人仔,屋仔,船仔果啲

細個好想要間玩具屋,入面有齊睡房,浴室,人仔,我連紙扎果啲都想要,呀媽話我知紙扎果啲入面冇間隔冇傢私,我先至打消念頭
JD930    發表於 18-9-26 09:08
twotigers
|
mariefish 發表於 18-9-23 12:29
細個好想要間玩具屋,入面有齊睡房,浴室,人仔,我連紙扎果啲都想要,呀媽話我知紙扎果啲入面冇間隔冇傢 ...

紙紮果啲有傢俬,連工人都有,當然係貴果啲。我哋細個果陣就難買(貨源唔多),而家有淘寶就好易買得到

https://world.taobao.com/item/539727145417.htm
mariefish
|
twotigers 發表於 18-9-23 12:39
紙紮果啲有傢俬,連工人都有,當然係貴果啲。我哋細個果陣就難買(貨源唔多),而家有淘寶就好易買得到 :f ...

係呀,我明明都有見到紙扎屋入面有少少傢俬,呀媽又話個工人咁大隻質唔到入去喎,又唔準我睇,大個左見到森林之家都好鍾意睇,但唔會買,淘寶果啲要自己砌架,都好鍾意睇,你係咪都好鍾意睇間屋裡面?
twotigers
|
mariefish 發表於 18-9-23 12:46
係呀,我明明都有見到紙扎屋入面有少少傢俬,呀媽又話個工人咁大隻質唔到入去喎,又唔準我睇,大個左見到 ...

係呀,我好鍾意呢啲屋㗎,不過唔會買,因為無地方擺。紙紮屋貴啲,可以有大半個人咁高,啲工人好細粒,可以放喺屋入面,工人可以有大,亦有細
mariefish
|
twotigers 發表於 18-9-23 12:55
係呀,我好鍾意呢啲屋㗎,不過唔會買,因為無地方擺。紙紮屋貴啲,可以有大半個人咁高,啲工人好細粒,可 ...

我都係呀一諗到冇地方擺,實鋪塵就忍住冇買 反而以前有買再細啲既食玩,都好得意
twotigers
|
mariefish 發表於 18-9-23 12:59
我都係呀一諗到冇地方擺,實鋪塵就忍住冇買 反而以前有買再細啲既食玩,都好得意
...

再細啲嘅嘢食?煮飯仔?
mariefish
|
twotigers 發表於 18-9-23 13:06
再細啲嘅嘢食?煮飯仔?

呢啲,各類型都有,仲有啲大少少唔知叫咩啊,我只知道食玩呢個名咋

twotigers
|
mariefish 發表於 18-9-23 13:30
呢啲,各類型都有,仲有啲大少少唔知叫咩啊,我只知道食玩呢個名咋

你係唔係有個架擺呢啲?
mariefish
|
twotigers 發表於 18-9-23 13:44
你係唔係有個架擺呢啲?

以前有個透明架,有透明箱笠住架,後來搬屋入晒箱冇再擺出來
想問下你朋友仔整既盆景咪要好多位擺放?
crystal媽咪
|
☺☺☺
全部都好靚,thanks for sharing
stagea
|

twotigers
|
crystal媽咪 發表於 18-9-23 14:18
☺☺☺
全部都好靚,thanks for sharing