自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

想開d,太辛苦就cut一d唔等使的補習和活動,令自己和小朋友輕鬆d。境隨心轉,唔好唸埋一邊。

我女高小,我最近都比佢激到嘔血,生到成口飛滋,牙肉腫晒。有個好親的親戚有事唔開心,我都擔心佢。人就係咁多嘢煩,有時總會走過低谷,捱一捱就過。

男爵府

cerealdrink 發表於 18-9-22 21:56
我知道有女兒,有工作,仍然有丈夫,不應埋怨。但我的心很累。一整天帶獨生女兒去和同學玩,之後做節和家人 ...

時間好快過,阿女升中後,佢好忙,你會多咗好多時間休息.
p.s.我個女剛升中,每日都忙.我只能放工後响屋企煮好飯等佢一齊食(我老公收9:00,佢自己一個人食).升中後,我變得太得閒,好悶,好唔習慣. 你等多幾年,就會好似我咁

寶褓保補    發表於 18-9-23 09:08

珍珠宮

明白妳,加油(emoji)(emoji)!

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

禁止訪問

好媽媽勳章

珍珠宮

回覆樓主:

我過左10幾20年單親在職媽媽生活,除左當中有4年有工人姐姐幫手,我每日要整早餐,返工,買餸,煮飯,教功課,做家務,10年冇睇電視,生活忙到冇時間諗其他野,攰到想死。
但時間好快過, 眨眼間我仔而家二十幾歲啦。
樓主,加油呀,總會捱過去
有時情緒唔好係正常嫁,使啲自己喜歡做嘅野,盡量 釋放出嚟,you are not alone

大宅

過來人, 頭幾年係辛苦的d嘅, 過多幾年小朋友上中學之後活動多又唔要你管接管送, 就多番d自己時間, 休息去玩發展自己興趣

侯爵府

只是人生的其中一個階段,明天會更好!
每個人都會有逆境的時候,我試過一日有4、5個大浪琴埋理,一個末完又一個,開頭好灰!但我還是要感恩,因為上天給予我健康嘅身體去處理眼前的問題或許我們比別人已經幸福。

男爵府

好多謝每個留言的人。理性上我叫自己知足感恩,只是心很累。我人比較負面,希望改變自己

大宅

加油!

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

珍珠宮

我知道有女兒,有工作,仍然有丈夫,不應埋怨。但我的心很累。一整天帶獨生女兒去和同學玩,之後做節和家人 ...

有時日復一日,生活無變化,無目標,無盼望,無激情,真係會悶架!

比自己去學下野,或者約d朋友去玩,找回自己的生活

禁止訪問

大宅

想生BB熱投 畀面勳章

心情跟你一樣,希望你我都可以撐過這感覺

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

我都好似你咁,差不多日日打仗咁。暫時都冇你既疑問,仍苦中可作樂。
有時,同仔女講下笑,覧下佢地,臨訓抱抱老公,都可以叫自己差差電。

返工就最舒服,真係叫靜下。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

周末可以一家去玩。偶然請親人看女兒一晚,俾你們二人世界培養下感情,否情越來越淡...

間中仲要约朋友出街,女大不中留,她自己會有頭家,像你現在一樣咁忙。到了晚年只剩C6同朋友。

所以要保持同c6及朋友的感情。

珍珠宮

回覆樓主:

放一日假等自己可以休息。

我有時攰都會比自己放一日假,做自己想做既事。

首頁

尾頁

跳至