時政擂台

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 環保接龍勳章

alicemic 發表於 18-9-22 22:31
689 當年話考慮退出難民公約嚟杜絕南亞保障香港,講下都比人鬧,而家林鄭都無佢咁夠 guts 可以點搞:igiveu ...

男爵府

回覆樓主:

真心唔like南亞人,我認我歧視。

琥珀宮

sodababy 發表於 18-9-22 23:10
689真係做到野 限制雙飛來港產子 試問有幾多人可以做到

如689處理今次山竹,應該會更好。林鄭其實唔係唔好,感覺佢似一個好叻又守規矩嘅優等生,但要處理突發事情就未必有能力

禁止訪問

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

ifcsir 發表於 18-9-22 22:13
點搞呀又大陸又南亞
唔好鬧政黨住,而家香港政府仲有咩可以做?
其實香港 警察 搞唔 ...

樓主咪玩啦!唔講政黨,問正苦可做乜!

政府打擊「假難民」議案否決

港聞

https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20161202/19852352

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

幸福花 發表於 18-9-22 23:29
回覆 sodababy 的帖子

英哥好正!肯做夠膽做!可惜佢唔撈!

梁振英真係好好 但唔明點解咁多香港人唔鍾意佢!!佢真係做到野

男爵府

sodababy 發表於 18-9-22 23:10
689真係做到野 限制雙飛來港產子 試問有幾多人可以做到

呢個係德政

公爵府

mandy952 發表於 18-9-22 23:39
如689處理今次山竹,應該會更好。林鄭其實唔係唔好,感覺佢似一個好叻又守規矩嘅優等生,但要處理突發事情 ...

你呢個形容詞非常貼切!“好叻又守規嘅優等生”
我覺得林鄭唔係未必有能力處理突發事情,而係佢性格守規,怕引起好大後果,例如訴訟,咁佢而家極其量只係比人鬧爆,好過面對不可估量嘅後果。

尤其你都知,香港嘅政黨都唔係人嚟嘅,唔夠小心比位佢地入到,成個香港搞冧都有知!

公爵府

熱血勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主

多謝張超雄!

水晶宮

回覆樓主

一日有人渣雄包庇,一日都唔駛旨意寧日
最好整個南亞村比佢地,好似白石角咁

侯爵府

回覆樓主:

真係幾好笑,明明係班政棍搞出嚟,咁又可以將個責任推比政府。
班假難民,一落機已經有晒律師幫手,成個司法界又比呢班人玩晒,咁又可以點呢?

珍珠宮

好媽媽勳章

多謝曬

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

李斯特    發表於 18-9-23 08:53

男爵府

又咁講,我地可以做嘅就係俾班政黨知我地立場係好憎南亞,到選舉年佢地為左我地選票就會做嘢。

珍珠宮

20020116 發表於 18-9-22 22:53
689真係好鬼堅,日日比人鬧爆全家都面無懼色!

欣賞佢好果斷

珍珠宮

calvin1230hk 發表於 18-9-22 23:55
真係幾好笑,明明係班政棍搞出嚟,咁又可以將個責任推比政府。
班假難民,一落機已經有晒律師幫手,成個司 ...

同意,唔係政府唔想做,係班無恥議員搞搞震

珍珠宮

mandy952 發表於 18-9-22 23:39
如689處理今次山竹,應該會更好。林鄭其實唔係唔好,感覺佢似一個好叻又守規矩嘅優等生,但要處理突發事情 ...

689係幾用心去做,cut雙非呢d話做就做,比林鄭更夠膽,林鄭唔係唔好,但未必夠689當機立斷

大宅

hellomiki 發表於 18-9-23 00:21
689係幾用心去做,cut雙非呢d話做就做,比林鄭更夠膽,林鄭唔係唔好,但未必夠689當機立斷
...

點解咁多人憎689?

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

政府唔係無能,真係肯做事點都做到,一地兩檢夠大把人反對,咪一樣通過咗,

子爵府

Nicole-hui88 發表於 18-9-23 00:24
政府唔係無能,真係肯做事點都做到,一地兩檢夠大把人反對,咪一樣通過咗,
...
仲乜要踢爆人啫,有心做一早搞掂啦,仲繼續拖。
應該要投贊成的議員又去左邊?明明建制多票過泛民。
玩失蹤特登拉倒,因為要保留個重要政治把柄。要浪費腦汁諗過第二個把柄又真係幾慘。

唔知班非常有為的議員該做的不做,應該係決心玩出火,拎埋市民生命作賭注,等攬炒,務求玩到南亞治港為止,到時入埋立法會爭埋議席一份就精彩了,以為好著數,借力打力,坐長老鼠長大自己走入米缸,到時要對付兩班人,左右夾擊,唔知以佢地有限的智慧仲頂唔頂得住,希望佢地唔好後悔今日坐視不理的決定。

而家呢,據一班打手的說法,經已忍唔住講白了,開宗明義,要脅選民要投曬俾建制先肯做野,到時冇左泛民阻頭阻勢,真正終極目的,係控制咩政府工程判俾佢地自己友,控制埋政府乜都要聽佢地話,一黨專政,因為政府要佢地首肯通過,先可以做野。個如意算盤打得幾響,深謀遠慮左,唔知又有冇人意識到。

局勢至此,咁作為選民加納稅人,可否投票DQ 全體議員?因為兩派都掛住玩野唔做野,見唔到邊個真正有心為香港,非常討厭。
點解選民冇炒人的權力?炒晒班議員,慳返d 錢起公屋填海,利民生, 咁我寧願政府無人阻住佢施政,咁好多政策可以行快好多。

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

問而家政府仲有咩可以做? 不如問下班政黨係咪唔記得自己做左咩?

首頁

尾頁

跳至