時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

Nicole-hui88 發表於 18-9-23 00:24
政府唔係無能,真係肯做事點都做到,一地兩檢夠大把人反對,咪一樣通過咗,
...

男爵府

畀面勳章

ifcsir 發表於 18-9-22 22:13
點搞呀又大陸又南亞
唔好鬧政黨住,而家香港政府仲有咩可以做?
其實香港 警察 搞唔 ...

侯爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

2016年12月1日(星期四)

立法會:署理保安局局長就「打擊假難民」議案總結發言

http://www.info.gov.hk/gia/general/201612/01/P2016120100700.htm

//主席,政府正積極、全面及認真地檢討處理免遣返聲請的方法及策略。我們會全面全方位研究各項可行措施,早日識別真正應得到免遣返保護的聲請者,而聲請不獲確立的人盡早被遣回原居地,減低對香港社會治安、非法工作、公共資源等範疇的不良影響。我們的政策目標,是要在按法庭要求的高度公平標準,公平地審核免遣返聲請,同時做好入境管理,減低機制被人濫用的空間,將聲請被拒絕的人盡快遣返至原居地。我再次感謝各位議員的發言,希望政府在往後就處理免遣返聲請提出改善措施時,得到立法會的支持。//
ALL ANIMALS ARE EQUAL, BUT SOME ANIMALS ARE MORE EQUAL THAN OTHERS.

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Janicefin 發表於 18-9-23 02:16
仲乜要踢爆人啫,有心做一早搞掂啦,仲繼續拖。
應該要投贊成的議員又去左邊?明明建制多票過泛民。
玩失蹤 ...
又真係幾好笑
咩叫應該要投贊成?

家下泛民就老馮要投反對票?

天朗氣清

侯爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Janicefin 發表於 18-9-23 02:16
仲乜要踢爆人啫,有心做一早搞掂啦,仲繼續拖。
應該要投贊成的議員又去左邊?明明建制多票過泛民。
玩失蹤 ...

果條係無約束力議案,噏乜都無用,最重要係政府嘅態度,亦要遵從香港人權法案條例。
ALL ANIMALS ARE EQUAL, BUT SOME ANIMALS ARE MORE EQUAL THAN OTHERS.

侯爵府

Protea 發表於 18-9-23 02:36
問而家政府仲有咩可以做? 不如問下班政黨係咪唔記得自己做左咩?

過左去冇計,現在如何改善好

侯爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

blackberry 發表於 18-9-22 23:13
你去試,支持你,祝成功

琥珀宮

hellomiki 發表於 18-9-23 00:21
689係幾用心去做,cut雙非呢d話做就做,比林鄭更夠膽,林鄭唔係唔好,但未必夠689當機立斷
...

林鄭係一個好循規蹈矩,正直嘅人,記者問佢會唔會答高鉄去北京,佢諗都唔諗就話未必適合,美麗的謊言都唔會講。

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Sumyeema1 發表於 18-9-22 22:17
正苦想做嘢,就有律師保佢哋,一係司法覆核,咁你話應該做咩?

要多謝泛民及張超雄~

佢哋根本要想搞死香港分化港人~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

2024年龍年勳章

alicemic 發表於 18-9-22 22:31
689 當年話考慮退出難民公約嚟杜絕南亞保障香港,講下都比人鬧,而家林鄭都無佢咁夠 guts 可以點搞:igiveu ...

係呀,葉劉好似仲話希望喺大陸起隔離中心,俾申請難民新份嘅人住,唔知有無記錯呢?

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21868702

伯爵府

brother4 發表於 18-9-22 22:25
佢地目的地是美/歐州,迸頭等機位去,佢地-定say yes,

人哋肯收至得咖,鬼唔知咩,最終咪又留响香港

伯爵府

20020116 發表於 18-9-22 22:53
689真係好鬼堅,日日比人鬧爆全家都面無懼色!

全港俾人洗晒腦啦,人人每日講一次一日最衰689

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

alicemic 發表於 18-9-22 22:31
689 當年話考慮退出難民公約嚟杜絕南亞保障香港,講下都比人鬧,而家林鄭都無佢咁夠 guts 可以點搞:igiveu ...
我like cy多過林鄭,林鄭下下和解,不知所謂

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

catfitfit 發表於 18-9-22 23:05
同化佢地,鼓勵港女嫁南亞人,鼓勵港男娶南亞女,以真誠大愛感動佢地,建立關愛共融和諧香港…此擧可行嗎? ...
支持你,希望你可以用愛同化佢地等你測試結果

珍珠宮

回覆樓主:

因為班政棍就係知689做到野,所以佢末上台就要毒定啲人先 ,洗腦式話你知689係衰人,做咩都係衰囉

珍珠宮

artroboy 發表於 18-9-22 22:22
製造仇恨!好多土生土長南亞人,比四九年落黎香港既大陸人更早生活在此!

依家將難民同佢地混作一談,同將 ...

好明顯呢度都有棚新港人對香港歷史缺乏認識,成日係度搞分化,思維狹窄到呢......

呢排拉咁多呃錢詐騙的,冇一千都幾百人,下下過騙詐千萬,眼見係咩人多大家清楚,難得B K咁大量“包容之心”。呢類蛀米大蟲更可惡,不單食自己人,仲專門針對自己人來食,見過佢地騙外國人未?說到尾就是一班窩囊“家”賊,加一班包庇同鄉禍延。

首頁

尾頁

跳至