自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇姐妹有經驗

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

炸薯條 發表於 18-9-22 23:34
有冇姐妹有經驗

唔正常
之前大肚嘔得犀利瞓過急症室,聽到收奶後有奶出唔係好

侯爵府

有冇姐妹有經驗

我停左餵差不多2年,仲jie到少少。 我冇理佢等佢自己慢慢停。
如果你的量不少,建議問下醫生意見。

珍珠宮

有冇姐妹有經驗

我婦科醫生話正常喎,佢無特別講原因,只話有些人係咁架,正常。(我生大女只餵了3個月,之後3幾年偶爾用手擠,都有稀乳一兩滴)

有另一講法是,性生活足夠,關係恩愛,令荷爾蒙保持住乜乜(忘了)狀態,就繼續有奶水分泌。

注意,只是“有”奶水,但不會多,用手擠時才有稀乳一兩滴。

這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

公爵府

你要食淡豆豉收奶呀!

別墅

貓頭雀 發表於 18-9-22 23:42
我婦科醫生話正常喎,佢無特別講原因,只話有些人係咁架,正常。(我生大女只餵了3個月,之後3幾年偶爾用 ...

噢 Thank you!! 嚇死我驚有乳癌

男爵府

回覆樓主

我都係停左三年,擠就有得出,少少奶水分泌,其實之前兩胎都差不多,即情況共維持了七年,d bra 成日污糟有漬。有擔心過係腦垂體問題,上個月終於的起心肝做body check。同醫生講,佢用手擠一下,見係奶水,沒有血,放心左少少,佢估係乳腺脹大,安排乳房照超音波,照到正常,最後驗血都正常。
我而家唔使理。

珍珠宮

炸薯條 發表於 18-9-22 23:46
噢 Thank you!! 嚇死我驚有乳癌

我果時都驚呀,又覺得醜怪。
如果擔心,或份量較多,去婦科檢查時不妨問下啦
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

男爵府

回覆樓主

補充,我問佢係咪唔正常,佢話係。不過我檢查後無問題。
我知有d人有咁情況,係腦垂體問題,你都係問下醫生好d。

別墅

貪靚媽 發表於 18-9-22 23:47
我都係停左三年,擠就有得出,少少奶水分泌,其實之前兩胎都差不多,即情況共維持了七年,d bra 成日污糟有 ...

咁我都去照照先隠陣D

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

可能有內分泌問題,睇醫生check check好d

男爵府

回覆樓主:

無問題。我都停餵奶2年,都有一兩滴奶出。剛剛兩星期前照咗ultrasound and x ray, 完全無事。醫生話仲有少量係無問題。如果有血有膿就有問題。

如果大量就要檢查吓係咪腦下垂體分泌有事。

唔好太擔心,希望幫到你。

首頁

尾頁

跳至