鍾意用橙色系定紅色系嘅唇膏?

黑貓白貓
|
我自己用開係粉紅色唇膏,想問下各位jm通常都係用邊個色系嘅唇膏呢?
kk300
|
黑貓白貓 發表於 18-9-22 23:47
我自己用開係粉紅色唇膏,想問下各位jm通常都係用邊個色系嘅唇膏呢? ...

以前冇留意,但自從發覺周麗淇用橙色系化妝,覺得佢而家仲係好後生,就開始留意多咗橙色系嘅胭脂唇膏
靚b又靚媽
|
我買左第一支opera lip tint嘅珊瑚色,就愛上用橙tone既唇膏,搽出黎好自然~
starrymama
|
starrymama
|
nsychristy
|
要睇膚色偏冷定偏暖

我可以同紫色,用唔到橙色

tsumtsum09
|
opera tint 01 搽完唔起死皮 正
金妹乜
|
tsumtsum09 發表於 18-9-24 18:23
opera tint 01 搽完唔起死皮 正

03杏色都可以搽到皮膚好顯白,我見我frd本身白底,搽完仲白,搞到我都買多左支

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
黑貓白貓
|
kk300 發表於 18-9-22 23:49
以前冇留意,但自從發覺周麗淇用橙色系化妝,覺得佢而家仲係好後生,就開始留意多咗橙色系嘅胭脂唇膏
...

你唔講真係唔覺,佢真係個樣幾後生!
我胭脂都好鍾意用橙色
黑貓白貓
|
靚b又靚媽 發表於 18-9-24 16:57
我買左第一支opera lip tint嘅珊瑚色,就愛上用橙tone既唇膏,搽出黎好自然~

我都係因為opera先知原來珊瑚色咁靚
黑貓白貓
|
nsychristy 發表於 18-9-24 18:14
要睇膚色偏冷定偏暖

我可以同紫色,用唔到橙色

jm咁你膚色係偏冷?
紫色唇膏我未用過,搽出黎係咪好顯白?
nsychristy
|
黑貓白貓 發表於 18-9-25 19:16
jm咁你膚色係偏冷?
紫色唇膏我未用過,搽出黎係咪好顯白?

我係偏冷,但因為係黃種人,係冷調既黃肌 (都幾複雜

我用珊瑚色都可以,橙色就會暗
本身唇色暗紫,所以搽紫調會自然,都顯白
帶紫既唇膏係我咀會顯紅點,紫色唔出
但用珊瑚色/橙調就無咁白同無咁自然,唇邊會顯得更暗
Neutral 粉色都用到,係唔岩年紀姐

butter11102
|
粉橙好靚! 顯白又夠young
無糖茶妹
|
黑貓白貓 發表於 18-9-25 19:16
正我都係因為opera先知原來珊瑚色咁靚

opera好用,超潤,唔會起死皮,遮到唇紋
kimyau
|
無糖茶妹 發表於 18-9-25 22:50
opera好用,超潤,唔會起死皮,遮到唇紋

邊度有得買
vbanban
|
2隻都會 。襯衫多
無糖茶妹
|
kimyau 發表於 18-9-25 22:58
邊度有得買

莎莎:https://goo.gl/HbHzQC
可樂娃B
|
我比較鍾意紅色系,但都會買橙色系既唇膏,不過就會買偏紅少少既~
iceicedog
|
我用開紅色系
annz
|
紅色,紅色比較古典美人feel
我C6都鍾意睇我搽紅色