痴痴呆呆,坐埋一檯!

罐頭湯
|

同奶奶嗰邊食飯,當中有超高學歷嘅,有文盲嘅,一開口傾閒計講下政要人物,講下香港,個個啲記憶都亂哂龍...

李登輝,死左好耐啦!(人哋而家仲生鈎鈎 真係大吉利是!)

李光耀,死左廿年啦!(人哋2015年先過身)

荔園,喺黃大仙囉!

HKU SPACE Community College, 喺九龍城呀!(九龍灣vs九龍城,都差一大段距離!)

高鐵,起得真係快,2年就攪掂!(如果2年可以攪掂,我驚囉!)

.....

仲要喺公眾地方大大聲講!唉, 隔離檯可能個個都陰陰笑!呢家人個個啲記憶都立立亂!

而我,真係好想搵窿捐
lowalter
|
大埔道在大埔
Cankk
|
你寫得好生鬼
響公眾場合,好多人都鍾意拋書包(emoji)
真係自揭肚皮笑死人
至愛朱古力
|
唔緊要喇,你老公都係其中一員,都係痴痴呆呆,記住仔女跟你姓喎,唔係又多幾個痴痴呆呆要員
DoReMi媽媽    發表於 18-9-24 13:44
happylife1210
|
罐頭湯 發表於 18-9-23 13:41
同奶奶嗰邊食飯,當中有超高學歷嘅,有文盲嘅,一開口傾閒計講下政要卜人物,講下土香港,個個啲記憶都亂哂 ...

俾你笑死原來好多人對政治都係文盲架!
crystal媽咪
|
我都好怕啲人,一見面講時事講政治,喺度拋書包
仲要講錯就真係暈低……
櫻花bb
|
同奶奶嗰邊食飯,當中有超高學歷嘅,有文盲嘅,一開口傾閒計講下政要人物,講下香港,個個啲記憶都亂哂龍.. ...

我62就係呢d人,仲以為自己好叻,認屎認屁
馬爾太
|
有冇人話:我一陣搭返沙中線,係土瓜灣落車!好方便呀!
wcpcelia    發表於 18-9-23 16:11
fwp
|
girlbear
|
Holidaykiki
|
happylife1210 發表於 18-9-23 13:51
俾你笑死原來好多人對政治都係文盲架!

其實我都係
stagea
|
lowalter 發表於 18-9-23 13:46
大埔道在大埔

龍翔道係農場
stagea
|
好好笑
花生油子
|
|
櫻花bb 發表於 18-9-23 13:53
我62就係呢d人,仲以為自己好叻,認屎認屁

我阿爸都係咁認叻
好有"睇CCTVB能知天下事"嘅感覺
又不能指出佢嘅錯處或叫佢GOOGLE吓

雖則我也只昰井底蛙
但希望我無認叻啦
TV家
|
同奶奶嗰邊食飯,當中有超高學歷嘅,有文盲嘅,一開口傾閒計講下政要人物,講下香港,個個啲記憶都亂哂龍.. ...
唔好意思,忍唔住笑左
rkjuti
|
吹下水啫
ikhouvanje
|
sukimama
|

mariefish
|
好尷尬