自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

罐頭湯 發表於 18-9-23 13:41
同奶奶嗰邊食飯,當中有超高學歷嘅,有文盲嘅,一開口傾閒計講下政要人物,講下香港,個個啲記憶都亂哂龍.. ...

冇所謂啦! 同男家班高人食飯,我當搭枱㗎!

禁止訪問

珍珠宮

Jane1983 發表於 18-9-23 15:45
好多老人家係咁樣,有教育無教育,有錢無錢,都係咁。認真聽佢地講嘢會痴線,由得佢地自己傾。 ...

無料扮代表, 怕人藐!

我媽只係車衫後尾轉做校工, 我當然無咀藐藐,認同佢持家有道, 點知佢演變到要好威

佢講野就有道理咁我單拖買左樓, 係咪又要神化, 其實係好彩沙屎有工又要住咪上車

水晶宮

sjnl43 發表於 18-9-24 06:11
無料扮代表, 怕人藐!

我媽只係車衫後尾轉做校工, 我當然無咀藐藐,認同佢持家有道, 點知佢演變到要好威:w ...

如果佢持家有道,都算福蔭到你。即使有d over,都勉强可以接受。

珍珠宮

Jane1983 發表於 18-9-24 07:38
如果佢持家有道,都算福蔭到你。即使有d over,都勉强可以接受。

就係當初就下佢,見食得入, Over得好重要, 太后付體!

其實佢係超無用, 同事外家都睇佢唔起, 成日揾我發洩, 成日想我捱下, 要知佢辛苦喎, 又踩我

我唔係佢講到咁廢, 我係上巿公司工作, 單拖買樓, 但小學咁比佢咒我, 以為自己似佢係廢材

琥珀宮

水晶宮

回覆 sjnl43 的帖子

唔知你地具體關係,唔敢講乜。但你地都唔係好老,日後起碼仲有幾十年相處。如果你覺得佢有事做得過份,唔比面你或者頂佢唔順,趁未爆發可以同佢講吓請佢收斂,好過有日激到反臉。
你已經長大成人,自力更生,值得所有人尊重,包括你父母。

珍珠宮

Jane1983 發表於 18-9-24 13:13

唔知你地具體關係,唔敢講乜。但你地都唔係好老,日後起碼仲有幾十年相處。如果你覺得 ...

收到唔洗上黎呻, 一條廢材幾十年, 出去超哈吧, 勁過宮劇d 奴材, 係對我變主子, 精神分裂,無啋佢好耐

明明五分鐘鬧我三次, 話比人知無鬧過, 收左家用, 同人唱無收過, 返黎問佢對住我都無, 得晒返月結單對數呢

即時收聲, 日日尋釁滋事, 以為我掉晒月結單, 死無對証, 日日拍宮劇咁, 日日諗陰謀點正我,痴架佢

水晶宮

咁真係辛苦你

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至