朱經緯祝願香港市民中秋節快樂!

yucl_hk
|
退休警司朱經緯2014年佔領行動期間,於旺角執勤時揮警棍襲擊男途人,他去年底被裁定一項襲擊致造成身體傷害罪成,判監3個月,他提出上訴,原訟庭本月中駁回,維持其定罪及原先的判刑,即時收監。昔日同袍日前到監獄探望他,指朱經緯現時情況良好,很堅強,並祝願同袍中秋節快樂。 

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180922/mobile/bkn-20180922174517181-0922_00822_001.html

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
wong2323  政治及時事話題,必須貼於時政擂台,現已代為搬移  發表於 18-9-23 19:57
Fishqqma
|

洋洋
|

^—^
|
yucl_hk 發表於 18-9-23 14:16
退休警司朱經緯2014年佔領行動期間,於旺角執勤時揮警棍襲擊男途人,他去年底被裁定一項襲擊致造成身體傷害 ...

choc_choc
|
情況良好,就唔好出嚟喇!
gtg435i    發表於 18-10-3 13:17
sharonchung
|
退休警司朱經緯2014年佔領行動期間,於旺角執勤時揮警棍襲擊男途人,他去年底被裁定一項襲擊致造成身體傷害 ...

Support you
appleyuen
|

raven
|
crystal媽咪
|
really?
自身難保。不過多謝佢嘅祝福
ngokwan
|
加油(emoji)(emoji)?
ritawwwong
|
咁舒服一於慢慢坐,最好坐一世
WWT1234
|

佢(呢)個八月十五唔知快唔快樂呢?

小小馬奇朵
|
內文係祝願同袍中秋節快樂
點解標題話「香港市民」?
BBgaga
|
同袍變咗同胞?
|

我覺得香港欠佢一個公道!
Miulo    發表於 18-9-23 18:09
tester5
|
只祝褔同袍?其實佢係咪更應該祝福比佢打果位男途人呢?
wcpcelia
|
李斯特
|
唉…
eggcarol
|
20020116 發表於 18-9-23 15:56

係,祝福朱先生
|
20020116 發表於 18-9-23 15:56

認同,我仍相信打犯無罪,香港幾時能與國際標準看齊?朱sir加油!