自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

小巫BB 發表於 18-9-23 15:08
我冇買,即走
但佢真係把左脈

男爵府

回覆樓主:

我冇理佢,因為佢同我講既同係我前面嗰兩個講既野係一樣,我覺得佢好流!

子爵府

sweetwins 發表於 18-9-23 14:42
估唔到香港仲有lee d黑店 用緊二十年前呃人手法入到去 個女中醫好主動問我地有冇得claim 保險, 又問我同c6 ...

佢有寫藥費85元起?
好狼下

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

N 年手法
即係氣虛血虛
全港人個個都係
梗中一樣

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主

免費永遠是最貴⋯⋯⋯

大宅

算死草 發表於 18-9-23 15:20
佢有寫藥費85元起?
好狼下

就係似勅索 几皮唔得几百几百唔得几十比得到喇啩

唔怪得余仁生 位元堂都星期日唔應診係得佢開啦

大宅

大陸咩都假 只有騙子真 佢地唔介意個文化冇質素 因為大家係互呃

侯爵府

sweetwins 發表於 18-9-23 14:42
估唔到香港仲有lee d黑店 用緊二十年前呃人手法入到去 個女中醫好主動問我地有冇得claim 保險, 又問我同c6 ...

黑店?

侯爵府

樓主講既係b6定係香港北京同仁堂?我屋企樓下有一間,我睇過一次,無咁情況,都好正常。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

大宅

oscarmama 發表於 18-9-23 15:37
樓主講既係b6定係香港北京同仁堂?我屋企樓下有一間,我睇過一次,無咁情況,都好正常。 ...

我係奧海城睇架
你果間ㄧ般收費幾多?
我睇果個中醫叫譚宏
不過間野平時都冇乜人睇

複式洋房

回覆樓主:

我上個月m痛,去睇鑽石山同仁堂,佢都痴線架,個醫師咩都冇講,把左脈一分鐘,量左血壓,然後寫左一篇我睇唔明同睇唔到既鬼畫符,等左成20分鐘,我已經痛到死,仲要坐係到等佢,之後佢叫我攞張單出去比錢,佢話你飲兩劑,兩劑多謝$1200,我聽到眼都突埋,加埋診金1280。
我睇m痛jar,千幾蚊?我問佢咁貴?我有得claim都係claim幾百蚊。
個收銀話可以平d,唔要柯膠啦,咁8百幾。我心諗咁都得,覺得貴可以cut呢樣個樣,總之就要你比錢買。

我話唔使啦,你比返張單同醫生紙我啦,我只比80蚊,個醫師係我面前撕爛張醫生紙唔比我,等我又要痛住去睇西醫,勁嬲

侯爵府

sweetwins 發表於 18-9-23 15:44
我係奧海城睇架
你果間ㄧ般收費幾多?
我睇果個中醫叫譚宏

我響將軍澳坑口睇,吾記得有無收診金,因成年前只睇過一次,印象中收費同位元堂差不多,係合理,一樣睇醫生把脈執藥,醫生無特別要求。只因要預約,我通常要即睇,所以唔啱我,呢間都好多人睇。

睇完各jm咁講,可能北京同仁堂已經變咗質

子爵府

我生完去調理
睇一次比好多藥六萬八落樓
諗住睇得好就貴啲都值
但係食藥食咗一排都係冇進展
比睇另一個中醫睇佢張方
佢話d字花到係冇可能估到邊一隻藥

而家掉哂了

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

請問你看那一間北京同仁堂, 他們的製服是紅色定係粉藍色? 因為他們是兩間不同的公司我想看清楚……

侯爵府

770217 發表於 18-9-23 16:01
請問你看那一間北京同仁堂, 他們的製服是紅色定係粉藍色? 因為他們是兩間不同的公司我想看清楚……
...

你意思係香港有兩間唔同嘅北京同仁堂?

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

但我老豆早幾年係同仁堂睇好左久咳!睇左幾錢就唔知啦!

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

770217 發表於 18-9-23 16:01
...
紅色、粉藍色有什麼分別?
你能解說一下嗎?

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章

同跟團旅行一樣,免費帶你浸腳睇中醫,之後話你身體唔好,執藥冇一萬都幾千,好彩我同爸媽去,如果唔係佢地都比人呃

首頁
12345...7

尾頁

跳至