自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

kit2004 發表於 18-9-24 14:36
係真要上東張收佢皮!
之前米有海味鋪索價好高嘅 都拉到
同一類事件 我觉得遅早會上報

真係冇唸過奥海城都叫比較高尚住宅地方吖 都有咁嘅商舖

伯爵府

si_princess_si 發表於 18-9-24 12:02
我都係睇中醫車
上年全家咳左半年都清唔到尾,其間睇過附近嘅中醫(朋友介紹),食左3個月中 ...
好多人唔鍾意啲新晉中醫仔,又唔鍾意藥粉。我就覺得無乜大分別。

我反而鍾意新晉嗰啲,佢哋多數係香港或廣州中醫畢業,更多規範同理論。藥粉又唔駛煲,一樣食好我。

我見啲人好堅持老中醫,係,佢哋經驗多,但邊得嚟咁多老中醫吖!
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

珊瑚宮

高级版江湖術士
玩具萬歲!

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

回覆樓主

嬲爆

水晶宮

BK Milk勳章

回覆樓主:

睇就睇廣華中e黃大仙中e院嗰d

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

sweetwins 發表於 18-9-23 14:42
估唔到香港仲有lee d黑店 用緊二十年前呃人手法入到去 個女中醫好主動問我地有冇得claim 保險, 又問我同c6 ...

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

sweetwins 發表於 18-9-23 14:42
估唔到香港仲有lee d黑店 用緊二十年前呃人手法入到去 個女中醫好主動問我地有冇得claim 保險, 又問我同c6 ...

謝謝提醒,我仲以為同X堂一定信得過,唔呃人。

子爵府

二十幾年前,剛生完因常暈陀陀,盲舂舂去睇好出名關Ⅹ義,點知幾個月花咗幾萬都醫唔好

大宅

MKma 發表於 18-9-23 14:59
十幾廿年前跟X安去北京,就係帶咗我地去睇中醫,又係免費幫你睇,結果個個都唔係腎虛就係脾虛,有個剛剛更 ...
我前2年去都係一模一樣手法, 但你唔買佢迫唔到你

用戶要求終止服務

好衰,推

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

回覆樓主

講幾句就幾萬蚊生意,等如平時睇中醫幾百次,唔怪得拍極烏蠅都未執粒

大宅

一鬼樣!5年前同我爸媽老公跟永x去北京,同仁堂個中醫先問我結婚幾耐(結左冇半年)又話我虛好難有b, 仲同我老公講你老婆要好好補下,好在我老公聽唔明,痴痴地,返到香港過2個月就有左,之後3年抱2添,真係信佢一成雙目失明!
最傻係我爸媽,俾人哄下就話堅持要一年藥,好在我同佢講我有朋友係北京你岩既幫你買啊!先肯買3個月份量(2個加埋2萬)返到香港食左一個星期話太燥之後冇食過!吹帳

大宅

回覆樓主:

你好彩是看感冒,唔合理就走,如果係重症,比佢唔知開左乜藥又dump 症就死啦

我同事多年前係尖沙咀北京同仁堂睇左九千幾
佢都知做左水魚叫我地唔好去

首頁

尾頁

跳至