興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無人用新iphone? 評論如何?

子爵府

cycysuper 發表於 18-9-23 15:22
有無人用新iphone? 評論如何?

除咗價錢貴之外,其他功能根本冇任何 突破, cpu比iphone x快咗少少, 鏡頭提升咗但仍然唔夠國產華為P 20 Pro, 毫無賣點卻賣天價,所以啲人個個都係喺蘋果門市試玩完就算

大宅

baby668 發表於 18-9-23 20:03
除咗價錢貴之外,其他功能根本冇任何 突破, cpu比iphone x快咗少少, 鏡頭提升咗但仍然唔夠國產華為P 20 ...

同意佢價錢真係非常驚嚇 ,搞到嚇怕多人,我周邊無人提換機

翡翠宮

回覆樓主:

只係提升咗少少,除咗價錢;雙卡有了,但要知道只係第一代,雙卡雙待單通;原裝充電仍然畀個5V1A你 ,世界第一……慢!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

lyh80115 發表於 18-9-24 20:47
只係提升咗少少,除咗價錢;雙卡有了,但要知道只係第一代,雙卡雙待單通;原裝充電仍然畀個5V1A你 :zombie ...

仲要out走埋條lightning轉headphone線
擺明揾人笨

子爵府

cycysuper 發表於 18-9-23 23:05
同意佢價錢真係非常驚嚇 ,搞到嚇怕多人,我周邊無人提換機

重點現時 四千幾蚊嘅機 同佢喺各方面 嘅操作體驗,已經非常接近, 值唔值得 用多兩倍價錢,買好小小小小小小小小咁大把, 所以滯銷是常識吧

子爵府

lyh80115 發表於 18-9-24 20:47
只係提升咗少少,除咗價錢;雙卡有了,但要知道只係第一代,雙卡雙待單通;原裝充電仍然畀個5V1A你 :zombie ...

不能完全同意, 蘋果堅持慢充對電池有好處, 呢個絕對係事實, 太太係果份多年 , 佢每部機用兩年電池嘅損耗都小於 10%,反觀身邊好多人用oneplus,oppo, 國產機,因為有快充嘅關係, 電池損耗真係去得好快, 兩個認識嘅人用緊one Plus ,用市面上嘅電池apps檢測, 用十個月可以只剩返70% 功能, 事實上越快充,對電池傷害亦絕對越大

翡翠宮

baby668 發表於 18-9-26 00:00

不能完全同意, 蘋果堅持慢充對電池有好處, 呢個絕對係事 ...

充得慢,用得少,充得少,自然襟用,但應付唔到日常需求,求祈充一陣夠一日用爽好多;再講,Oneplus換粒電只係百幾,仲上門收送(内地)

複式洋房

係囉我都想知,大家上台定單買,
用緊數字台,個價好似唔錯

子爵府

lyh80115 發表於 18-9-26 10:55
充得慢,用得少,充得少,自然襟用,但應付唔到日常需求,求祈充一陣夠一日用爽好多;再講,Oneplus換粒電 ...

你都識講話大陸啦, 呢度係香港, one plus基本上售後服務 ,冇人話過又好平, 真心廣神iphone除咗大陸人買嚟炫耀之外,本地人真係換機嘅絕對唔多

珍珠宮

2024年龍年勳章

其實我都想知iPhone的品質是否真係比其他名牌子Android手機好很多呢?

我見啲舊iPhone仍然可以賣到高價錢,例如:大約兩年前的iPhone7plus都賣到$3000左右,反觀兩年多前的Samsung旗艦機(S7 Edge)已經只賣到千幾至二千。

子爵府

PaPa 發表於 18-10-6 14:06
其實我都想知iPhone的品質是否真係比其他名牌子Android手機好很多呢?

我見啲舊iPhone仍然可以 ...

二手高價回收全因大陸, 深圳華強北已經成為全球最大翻新二手機市場, 基本上回收嘅機,都會搵返大陸翻新,當水貨賣,

翡翠宮

PaPa 發表於 18-10-6 14:06

我見啲舊iPhone仍然可以 ...

直頭更差,只係人嘅認知滯後啫。

子爵府

Hirona 發表於 18-10-2 00:42
係囉我都想知,大家上台定單買,
用緊數字台,個價好似唔錯

iPhone XS 和iPhone XS max 4g和wi-fi接收,都被用戶投訴差, 反而XR 接收完全正常, 估計係新設計嘅天線出現問題

珍珠宮

2024年龍年勳章

lyh80115 發表於 18-10-16 12:19
直頭更差,只係人嘅認知滯後啫。

唔係好明你的意思?

珍珠宮

2024年龍年勳章

baby668 發表於 18-10-15 22:46
二手高價回收全因大陸, 深圳華強北已經成為全球最大翻新二手機市場, 基本上回收嘅機,都會搵返大陸翻新 ...

但是為什麼大陸只係主力回收iPhone呢?

翡翠宮

PaPa 發表於 18-10-17 00:10
唔係好明你的意思?

意思比android牌子更差,但更貴,可能啲人以為佢仲係機皇卦!

珍珠宮

2024年龍年勳章

lyh80115 發表於 18-10-17 00:16
意思比android牌子更差,但更貴,可能啲人以為佢仲係機皇卦!

周遭好多朋友都話iPhone質量好,請問它差在那裡呢?

利申:我是仍然用Android手機。

翡翠宮

PaPa 發表於 18-10-17 00:25

近幾代無乜創新功能,多方面被人追過,唔壞都無用。

例如以前iphone用家都話貪佢影相最靚,而家已無呢支歌仔唱;原裝充電十年如一日,5V1A=5W,android機好早已有20W左右,今年仲有40W及50W,無線充都15W,快你幾倍……

男爵府

PaPa 發表於 18-10-17 00:25

iPhone 安全性比android最好萬倍, 因為i o s系封閉系統, 所有apps都係獨立, 就算其中一個apps中毒唔會影響到其他apps, 唔似得android機只有一種毒就會將所有資料外洩, 所以點解大陸人十個有九個用iphone, 就係因為 大陸人都意識到安全性問題, 而且ios多年暢順嘅操作,就算是最頂級至android旗艦機, 先勉強做到iPhone佢嘅流暢度, 所以當你用過iphone之後,你就會返唔到轉頭

利申:同時擁有iphone同android旗艦機Note9嘅用家

首頁

尾頁

跳至