請陪月費用

DoubleUU
|
想請問下大家請陪月加加埋埋總共要使幾錢?陪月人工加其他買野雜費,謝謝!
我要做媽媽
|
我覺得要2萬+,行情唔係太清楚,我果時候係媽媽照顧我既
DoubleUU
|
其實都問左兩三個,基本陪月費用22000至26000,我想知買餸呀一個月要大概幾錢倒,唔知仲有無咩雜費
tpcmela
|
DoubleUU 發表於 18-9-23 17:56
想請問下大家請陪月加加埋埋總共要使幾錢?陪月人工加其他買野雜費,謝謝!
...

陪月就22000/1個月 仲有買送錢預一千一星期
買其他藥材就每個陪月都有不同既 所以好難答 只可以比約數
DoubleUU
|
tpcmela 發表於 18-9-23 18:26
陪月就22000/1個月 仲有買送錢預一千一星期
買其他藥材就每個陪月都有不同既 所以好難答 只可以比約數
...

Thanks , 我就係想要個預算
ipcs
|
...

月薪22000+買野9XXX+利是1000+保險150,約32000左右
RubyYu07
|
ipcs 發表於 18-9-23 23:20
月薪22000+買野9XXX+利是1000+保險150,約32000左右

買嘢9千幾,係包含藥材補品之類嗎?好似好多錢咁
bchuma
|
...

3萬 加加埋埋 差唔多啦。
Carmen8080
|
我個陪月要24000 仲要放勞工假 仲要返5日半
Carmen8080
|
利是一定要比嗎?
ipcs
|
RubyYu07 發表於 18-9-23 23:24
買嘢9千幾,係包含藥材補品之類嗎?好似好多錢咁

已經計晒
邱優
|
Carmen8080 發表於 18-9-23 23:48
利是一定要比嗎?

最好比啦⋯⋯我陪月話佢地陪月呢行好講意頭,收利是=成個工都順順利利。
hamsterma
|
...

陪月都幾貴一個月嘅
mwsiipb2
|
...

因為太太係開刀,所以請咗個半月畀太太。
埋單收費 : $24000 x 1.5 = $36000,
另外每星期約收$1000蚊飯錢。
wcbbbbbb
|
...

我請陪月八小時,$22000
另外買餸錢你預一日$200左右,即大約6000
仲有如果補身藥材就豐儉由人,如果食冬蟲草嗰啲就貴啲
wcbbbbbb
|
Carmen8080 發表於 18-9-23 23:48
利是一定要比嗎?

正常俾開工利是同收工利是
haha748494
|
陪月都幾貴嚇,如果照顧得好,產婦可以安心休息,BB又得到最好護理。
RubyYu07
|
ipcs 發表於 18-9-23 23:55
已經計晒

咁都好D。不過我地補品之類都係自己去買。