自由講場

跳至
del  

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

回覆樓主

現在很多人嫁了都唔想出去做嘢;想做少奶奶。大家咁都唔明

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

marksix123 發表於 18-9-24 11:51
現在很多人嫁了都唔想出去做嘢;想做少奶奶。大家咁都唔明

做左又呻悶,成日開post想識朋友,更加唔明咩心態

男爵府

畀面勳章

cakii 發表於 18-9-24 07:17
得佢一個搵錢,你想行街,老公驚你洗錢

X2

男爵府

happyhaha... 發表於 18-9-23 20:13
我做全職主婦,平時通常煮足5日飯,通常星期六日都會出街食飯,但次次6點左右食完就即刻返屋企。佢每次返到 ...

你想佢可以調轉諗理解下你 但你有冇先了解下佢心情先? 我之前既情況都同你一樣 直到我由ftm轉做working mum. 到左我星期一至五都要返工既時候 我真係好似老公咁唔想去街想留係屋企hea下 但而家我又轉返做ftm喇 所以而家每次weekend就我有我去街 佢有佢係屋企hea 有時真係唯有互相體諒㗎咋

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

stkyo 發表於 18-9-23 20:20
你兩個都有問題,男人未必鍾意行街,不過唔應該發脾氣同唔比你同其他人出街

你無小朋友應該出嚟工作,要有 ...

True

象牙宮

回覆樓主:

嫁左人無動力返工唔奇,至緊要另一半比一舊錢你使,但記住自己儲多d!你因為無返工悶,所以咪想行下囉,但平日2要返工,放假又真係唔想行街架!我自己就係咁諗,但老公成日鍾意去行街 唯有平日搵多d嗜好,再唔係自己得閒就去行囉!如果想要返拍拖感覺要出聲同老公講!我身邊都有人結婚無仔女但又唔返工,因為老公係老闆唔鍾意自己女人返工,不過可以既話都係自己有份工好

水晶宮

回覆樓主:

發你脾氣?我會發返佢脾氣,行街都唔得?咁拍拖時唔行街嘅!

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

唔好荒廢自己,搵份兼職做下都好。
結咗婚嘅生活,同拍拖時候係好唔同的,你要嘗試適應。
大部分男人都唔中意跟女人行街,男人冇興趣睇女人野,女人都冇興趣睇男人野.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

大宅

畀面勳章

wonghiuyeezozo 發表於 18-9-23 20:15
標題唔係應該問你老公你咪唔夠愛你先啱?

我都係咁諗

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

B~ma 發表於 18-9-24 13:38
我都係咁諗

me2

禁止訪問

男爵府

點解你唔返工?

首頁

尾頁

跳至