自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

sandwich 發表於 18-9-23 21:46
買蟹時,你地會自己返屋企劏,定請店主劏?我中意食蟹,但唔識劏,如叫店主劏,返到屋企會唔會變壞?
...

我會雪暈佢先至劏
店主肯劏都可以,買完立刻番屋企唔會咁快壞

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

crystal媽咪 發表於 18-9-23 22:15
我都係雪暈佢先。 店主肯幫我,但係我覺得好殘忍。明明畀人斬開咗兩邊,但都係郁緊
...

同埋自己劏就一定會新鮮過店家劏

翡翠宮

BBJOJO 發表於 18-9-23 22:23

翡翠宮

BBJOJO 發表於 18-9-23 22:32
你好叻呀

為食唯有諗辨法

翡翠宮

BBJOJO 發表於 18-9-23 22:37
我會選擇出街食

費事畀錢買咗隻蟹又煮得唔好食

出街食最緊要好味就得啦
我食得慢呀嘛,同我出街食蟹果位會坐到瞓著,咪唯有自己煮囉

首頁

尾頁

跳至