自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

已經同過爸爸去過首爾 大阪 台北 曼谷
所以都知道同老人家去旅行有咩要注意
但因為我自己未去過新加坡
而且聽過人講 自己爬過少少文
都係講去Legoland,環球影城多
但我爸爸又麻麻地主題樂園
所以想請問有無JM可以比少少意見我
我會再自己搵資料架
謝謝大家

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Nicole0000 發表於 18-9-23 21:53
已經同過爸爸去過首爾 大阪 台北

動物園, 睇螢火蟲!
放下自在

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

視乎長者鍾意睇乜,如果睇景同古蹟,老實,新加坡好悶
但交通就絕對方便

大宅

cattz288 發表於 18-9-23 21:57
動物園, 睇螢火蟲!

都ok喎 我剛搵到有個夜間動物園
幾特別咁
謝謝你

伯爵府

回覆樓主

去食野,阿坤丶天天海南雞丶胡椒蟹…
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

侯爵府

Nicole0000 發表於 18-9-23 21:53
已經同過爸爸去過首爾 大阪 台北

金沙酒店對出有個公園有2 個空內花及樹館幾靚、老人家去幾啱。另外可以去bugis 行下食下榴連、China town 有上樓腳底按摩及maxwell food centre 食下地度野;晚上可以去night safari
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

大宅

I9528 發表於 18-9-23 22:04
視乎長者鍾意睇乜,如果睇景同古蹟,老實,新加坡好悶
但交通就絕對方便
...

係啊 佢都中意睇古蹟
交通方面我又睇下先
謝謝你

子爵府

回覆樓主:

旅行真係好個人鐘意咩,不如去睇吓旅遊書望吓啲景點啱唔啱
我覺得同香港似,行商場嗰啲就和香港差唔多,地鐵迫人,的士貴,住都貴。
但玩樂點和食我都鐘意(唔啱老人家)

琥珀宮

畀面勳章

Nicole0000 發表於 18-9-23 22:07
係啊 佢都中意睇古蹟
交通方面我又睇下先
謝謝你

別客氣

大宅

唔係怪獸 發表於 18-9-23 22:06
去食野,阿坤丶天天海南雞丶胡椒蟹…

係啊 食野最緊要

大宅

SaBB 發表於 18-9-23 22:07
金沙酒店對出有個公園有2 個空內花及樹館幾靚、老人家去幾啱。另外可以去bugis 行下食下榴連、China town ...

ok 謝謝你
我搵搵d詳情先

大宅

anyuser18 發表於 18-9-23 22:07
旅行真係好個人鐘意咩,不如去睇吓旅遊書望吓啲景點啱唔啱
我覺得同香港似,行商場嗰啲就和香港差唔多,地 ...

我都明白
我去睇下d旅遊書先
謝謝你

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

熱帶雨林公園值得去~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

你去新加坡旅遊局個網,或者旅行社網頁睇到d 景點, 甚至買本書都得. show d 大路景俾父母睇, 睇下佢地想唔想去咪得.

伯爵府

SaBB 發表於 18-9-23 22:07
金沙酒店對出有個公園有2 個空內花及樹館幾靚、老人家去幾啱。另外可以去bugis 行下食下榴連、China town ...

Garden by the bay
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

珍珠宮

王國教室勳章

Nicole0000 發表於 18-9-23 22:06

都ok喎 我剛搵到有個夜間動物園

個夜間動物園都幾黑,有d老人家唔係咁鍾意,可以問下先,YouTube 有video 睇。

我有帶過我8x 歲長輩去,佢就只行下商場,食下咁,佢都鍾意食,出面佢就話熱

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

唔係怪獸 發表於 18-9-23 22:21
Garden by the bay

睇相好靚架! 不過好熱, 無帶小朋友去
放下自在

大宅

適合
好玩、好開心、暑假去完
鐵路設備極完善,全部有升降機唔駛找,唔會有人同長者小朋友爭入升降機及坐位。call車又極方便,定額收費,對遊客來說唔駛爭論,有預算唔會俾人呃。
長者去樂園有免費輪椅借用,小朋友可租車。

伯爵府

我阿爸阿媽去新加坡好開心喎,行下,食下...佢地話 d supermarket 又大又好行,咁景點都會去下魚尾獅像, Sentosa 呢d。

大宅

回覆樓主:

我暑假去完, 當地人介紹了一間咖喱飯叫" 剪刀剪", 好地道, 亦好兜踎, 不過好好食, 重點是好平, 我老豆食得好開心。 我食那間在"花拉公園"地鐵站附近, 地鐵站隔離有個大型商場, 有阿坤, toast box, 再行遠小小有黃阿細同發起人肉骨茶。

首頁

尾頁

跳至