自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

mickeyeva 發表於 18-9-23 23:12
佢同神童輝時,應該係最靚

佢係靚

男爵府

回覆 mickeyeva 的帖子

佢叫陳潔麗,唔係陳潔靈

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

mercurycc 發表於 18-9-23 23:21
陳潔麗專出發燒碟,屋企好多隻!

她聲音甜美 ,好過Ms Chan Chan

象牙宮

十一哥 發表於 18-9-23 23:20
陳又唱得好好,把聲好好聽。

玩hifi 多數識佢,有d有買佢d碟。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

shun282 發表於 18-9-23 23:22
回覆 mickeyeva 的帖子

佢叫陳潔麗,唔係陳潔靈

我聽錯了

象牙宮

mickeyeva 發表於 18-9-23 23:23
她聲音甜美 ,好過Ms Chan Chan

佢把聲係幾甜,而家靚左無咁土,以前肥d架好娘。

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

之前既係丽莎,昏迷左十一年,而家唱得跳得算係咁喇。
另外陳潔丽真係好正。
「所謂幸褔,不是沒有苦惱,而是置身痛苦漩渦中,抱持樂觀而堅定的信念,不畏懼,也不嘆氣,勇敢迎擊迎面而來的洶湧波濤,浪愈大,愈是咬緊牙關向前衝,跌倒了再站起來,從摸索與挫折中學習與鍛鍊,磨練出膽識與智慧,無論橫流逆境多麼艱難,希望與確信依舊,直至獲得最後的勝利。」

瑪瑙宮

joejoemum 發表於 18-9-23 23:25
另外陳潔丽真係好正。
...

麗沙點解會昏迷嘅? 宜家唱得幾好喎

象牙宮

joejoemum 發表於 18-9-23 23:25
另外陳潔丽真係好正。
...
麗莎唔識佢,有次聽收音機訪問佢,
聽到覺得好傳奇咁都可醒返?

男爵府

畀面勳章

mickeyeva 發表於 18-9-23 23:28
麗沙點解會昏迷嘅? 宜家唱得幾好喎

我都唔清楚,你上網找下。
「所謂幸褔,不是沒有苦惱,而是置身痛苦漩渦中,抱持樂觀而堅定的信念,不畏懼,也不嘆氣,勇敢迎擊迎面而來的洶湧波濤,浪愈大,愈是咬緊牙關向前衝,跌倒了再站起來,從摸索與挫折中學習與鍛鍊,磨練出膽識與智慧,無論橫流逆境多麼艱難,希望與確信依舊,直至獲得最後的勝利。」

子爵府

陳潔麗聲好靚,唱得好!

瑪瑙宮

joejoemum 發表於 18-9-23 23:30
我都唔清楚,你上網找下。

我上維基搵,她宜家67歲好傳奇

麗莎在1974年6月是香港文志唱片公司的基本歌星,由於麗莎的母親沒有訪問香港十多年,麗莎與母親來香港觀光,由香港「文志唱片公司」的老闆姚遂豐、雷奧盒帶公司的老闆沈克昌及《華僑日報》記者老吉導遊香港名勝,於1974年6月25日端午節翌日返回新加坡[2]。
自1975年後,麗莎退出娛樂圈,後來在1989年生意失敗損失鉅款,在新加坡昏睡長達11年,直至2000年才逐漸康復,當年5歲的兒子在她甦醒後,已經是16歲的少年;而麗莎母親則在她昏睡期間去世[3]。
麗莎自1976年起與她的獨生子以200元租住位於實里達機場裏英國皇家空軍遺留下的軍營[4]。

男爵府

畀面勳章

mickeyeva 發表於 18-9-23 23:33

麗莎在1974年6月是香港文志唱片公司的基本歌星,由於麗莎的 ...

好傳奇。

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

平時鍾意睇呢個節目,今日我竟然提早熄電視

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

mickeyeva 發表於 18-9-23 23:07
邊個嚟?

孫佳君。
但係其實我覺得佢而家個樣變咗好似彭羚
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

燶華揀首咁應景嘅歌,也許當天的癡未完
Hi

公爵府

karen508hk 發表於 18-9-24 00:48
燶華揀首咁應景嘅歌,也許當天的癡未完

也許,當年幾 hit 架

珍珠宮

baby_chu 發表於 18-9-23 22:43
點解佢成日戴住黑超?!

对眼好似有事

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

浩霆豬豬 發表於 18-9-23 22:45
佢頭先講過,係佢形象。四哥都係一日到黑戴黑超

四哥 ……我覺得係想遮魚尾紋

象牙宮

mickeyeva 發表於 18-9-23 23:33

麗莎在1974年6月是香港文志唱片公司的基本歌星,由於麗莎的 ...

11年都可再醒,而家重好健康。

首頁

尾頁

跳至