產後怎樣減肚腩?

全心全意
|
產後幾個月,個肚仍然好大。可以點做好?
touko
|
全心全意 發表於 18-9-24 00:22

原來生完唔識自動縮少架
Connie_cat
|
生完幾日之後唔係要用束腹帶㗎咩?可以幫助收肚,但生完幾個月唔知有冇用喇~
siukankan
|
Connie_cat 發表於 18-9-24 08:45
生完幾日之後唔係要用束腹帶㗎咩?可以幫助收肚,但生完幾個月唔知有冇用喇~
...

開刀可唔可以用
Connie_cat
|
siukankan 發表於 18-9-24 13:43
開刀可唔可以用

唔清楚呀,我諗要傷口癒合先可以用
freshrose
|
回覆 siukankan 的帖子

6 - 8 周可以用
hamsterma
|

我都想知,我生佐3歲個肚都係大
Baby_Gena
|
siukankan 發表於 18-9-24 13:43
開刀可唔可以用

可以丫 6-8週之後我有用束腹帶
不過可能我懶 效果唔顯注 哈哈
siukankan
|
Baby_Gena 發表於 18-9-24 16:40
可以丫 6-8週之後我有用束腹帶
不過可能我懶 效果唔顯注 哈哈

用邊款好?
moneyringo
|

可試下紥肚,應該有用
我要做媽媽
|
你冇用收腹帶吖?我產後個肚唔大,但係我依然有用
全心全意
|
我要做媽媽 發表於 18-9-25 10:05
你冇用收腹帶吖?我產後個肚唔大,但係我依然有用

有用。唔束會反彈返
haha748494
|
我一日大部分時間都用束腹帶,食飯8分飽,儘量唔坐。固體同液體分開食,即系飲湯就唔食飯住,食飯就唔飲湯住。
全心全意
|
haha748494 發表於 18-9-25 15:11
我一日大部分時間都用束腹帶,食飯8分飽,儘量唔坐。固體同液體分開食,即系飲湯就唔食飯住,食飯就唔飲湯 ...

明白!原來要咁講究至得嫁
我要做媽媽
|
全心全意 發表於 18-9-25 11:38
有用。唔束會反彈返

我冇反彈吖而且我覺得我個肚恢復完仲細過懷孕前
全心全意
|
我要做媽媽 發表於 18-9-25 21:38
我冇反彈吖而且我覺得我個肚恢復完仲細過懷孕前

咁好你用左咩方法?
haha748494
|
回覆 全心全意 的帖子

系吖,要忍住口,堅持唔放棄。
我要做媽媽
|
全心全意 發表於 18-9-25 21:42
咁好你用左咩方法?

我就係產後一個禮拜用收腹帶,直到出月。我順產既,所以生咗一個禮拜就開始用
gforgirl104
|
我要做媽媽 發表於 18-9-26 22:23
我就係產後一個禮拜用收腹帶,直到出月。我順產既,所以生咗一個禮拜就開始用
...

請問用開咩牌子?可以pm嗎? 收腹帶同紮肚有咩分別?
kmbb519
|
我打算第時做運動收肚 唔知有冇用呢