自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

侯爵府

回覆樓主:

我嘅睇法是,鍾意一次過買好多唔同嘢嘅人(特別網購)係好容易唔記得d 嘢攝咗係邊

象牙宮

iki 發表於 18-9-24 09:34
咁大都可以唔見,你屋企一定好大

三房二廳。大到那里去。千呎都冇。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

裝cam
邊有甘多鬼

333s    發表於 18-9-24 10:05

象牙宮

失蹤清單:

1。 23CM多功能韩式搪瓷烧红薯锅韩国烧
 (留下蓋子)鍋逃了。

2。 24cm麦饭石迷你炒锅深煎锅不粘锅煎牛排燃气炉电磁炉通用
3.  一些大大小小平底鍋,煮鍋。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我覺得係人為啦,咁大件物品無可能唔見,細小物件例如指甲鉗呢類都還可能.....

認真同家人傾傾

象牙宮

Fion_Chan 發表於 18-9-24 09:40
我嘅睇法是,鍾意一次過買好多唔同嘢嘅人(特別網購)係好容易唔記得d 嘢攝咗係邊
...

我有网購, 每次不會買多于2个的。 
还好网購, 成本點都低于香港購。

真是哭笑不得。鬼是不可能。人為占多。

理性討論交流者。

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

禁大件都唔見

翡翠宮

畀面勳章

係咪有人煲燶個煲,掉左唔出聲?鬼拎唔起咁大個煲,而且鬼又唔食野,拎個煲冇用

dw0501    發表於 18-9-24 11:25
日日是好日

象牙宮

YuYuMother 發表於 18-9-24 09:50
我覺得係人為啦,咁大件物品無可能唔見,細小物件例如指甲鉗呢類都還可能.....

認真同家人傾傾

傾了。 
無法叫人去承認。也不會有人承認。對不?

我說就算你們討厭, 可攝入角落不用。
再說給我听, 我想它消失。 那我就轉送人了。

家中兩男很愛用此鍋。方便好洗。
煎, 炒, 煮, 炸都得。

理性討論交流者。

伯爵府

多數係掉左唔同你講……又或者有冇親戚上來順手牽羊呀

伯爵府

hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

回覆樓主:

會唔會退休 c6 下晝煮嘢食時煮燶咗,所以靜雞雞掉咗? 因為唔見既都係廚房煲而已!

侯爵府

醒目開學勳章

mother904 發表於 18-9-24 09:53
係咪有人煲燶個煲,掉左唔出聲?鬼拎唔起咁大個煲,而且鬼又唔食野,拎個煲冇用 ...

我自己都試過新買返嚟整燶左。

不過隻鑊都係我買。

象牙宮

mother904 發表於 18-9-24 09:53
係咪有人煲燶個煲,掉左唔出聲?鬼拎唔起咁大個煲,而且鬼又唔食野,拎個煲冇用 ...

你太聰明了。前几年,N次有人煲燶個煲,掉左唔出聲!

我己教人人都會, 煲燶個煲,再用水煮。。燶就會掉。

另最近此鍋, 不易燶。二男超愛用。

我本人最討厭被人屈。我做不出賴家中其中之一。
做人難。

理性討論交流者。

禁止訪問

回覆樓主:

象牙宮

KCKmom 發表於 18-9-24 09:57
會唔會退休 c6 下晝煮嘢食時煮燶咗,所以靜雞雞掉咗? 因為唔見既都係廚房煲而已!
...

此可能性是很高。。
不過2个男性己學會怎處理"煮嘢食時煮燶咗"方法。

复原。的效果也給他們看了。 

理性討論交流者。

侯爵府

醒目開學勳章

333s 發表於 18-9-24 10:01
此可能性是很高。。
不過2个男性己學會怎處理"煮嘢食時煮燶咗"方法。

知道是一件事,肯唔肯做係另一件事。

唔好咁執着啦!

如果急著用,就買個新。

象牙宮

Yukyuk 發表於 18-9-24 09:58

我自己都試過新買返嚟整燶左。

買返嚟整燶左, 人人都會。

學識怎复原就是。不是大問題。 可返原的。而且不難。

理性討論交流者。

子爵府

333s 發表於 18-9-24 09:55
傾了。 
無法叫人去承認。也不會有人承認。對不?

謎底應該係有人煮嘢,
煮燶咗不能清洗乾淨,
不想俾人知,所以毀屍滅跡。

333s    發表於 18-9-24 10:08

侯爵府

醒目開學勳章

333s 發表於 18-9-24 10:03
買返嚟整燶左, 人人都會。

學識怎复原就是。不是大問題。 可返原的。而且不難。

有啲人真係唔想做呀嘛!

你好難要人哋嘅價值觀,一時三刻就改。

象牙宮

QY08040408 發表於 18-9-24 09:55
多數係掉左唔同你講……又或者有冇親戚上來順手牽羊呀

掉左唔同你。 事前我都教識佢地, 燒long不怕。能處理的。
你地不做, 我來處理。

理性討論交流者。

首頁
12345...8

尾頁

跳至