自由講場

跳至

首頁
45678...12

尾頁

侯爵府

lojo11 發表於 18-9-24 09:33
我最近都買左部55", 其實我覺得無需要, 但C6鐘意, 咪由佢囉....

我都認同,「C6鐘意,咪由佢囉」,何況係一件無傷大雅的事,太專制了!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

Nancy20090615 發表於 18-9-24 10:40
係咪屋企買所有野都係你批先買得? 電視對你可有可無, 對佢唔係丫麻.

大部分屋企野佢會同我講問下我意見既

相反我買我都會問下佢意見

大宅

littlefunpig 發表於 18-9-24 09:18
是咁的。。。岩岩由細屋搬左間大屋,C6 就嫌之前部電視細 (32') ,想換部大D (4X ~ 5X'),我就唔太想,因為 ...

咁你間屋大咗幾多先, 大小小就可以不換la, 大好多你咪將部細機换入房囉, 好小事都咁難決定咩

男爵府

電視真係一年開唔到10次!
再換我換投影、慳位、100吋又得、50吋又得!

王子

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

gilgil39 發表於 18-9-24 09:37
明白樓主你都係想慳錢!我前年搬屋時都試過類似情況,老公話要買新梳化,我話唔需要,因為啲仔成日跳梳化, ...

我男人都有講過要換梳化⋯⋯
但其實換左無耐,之前舊果個俾隻貓抓到花曬
換左個無咁舒服,搬左屋我c6又話想換埋佢

男爵府

littlefunpig 發表於 18-9-24 09:18
是咁的。。。岩岩由細屋搬左間大屋,C6 就嫌之前部電視細 (32') ,想換部大D (4X ~ 5X'),我就唔太想,因為 ...

電視大,對男人打機同睇波都好重要,愈大愈好。
我同你一樣,又係覺得都有部電視,無謂哂錢買過部,原本個部又浪費左,卒之見都唔係好貴,又負擔到,比佢買過啦,原本個部益左99。
但我老公d朋友黎我屋企永遠全屋既野都無focus,淨係focus係我部60吋大電視,一黎就話嘩呢部正呀,打機一流,因為唔係部電視幾錢既問題,好多人都負擔到,係唔係人人都有個咁大既廳擺到咁大部電視,對於男人打機同睇戲可以擁有咁大部電視,朋友黎到又讚佢有咁大部電視打機,淨係呢份「虛榮感」我老公都玩左幾年,所以到最尾我都覺得係值得換既

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

littlefunpig 發表於 18-9-24 10:50

其實問得,多數佢想買囉!你支持佢,佢會開心的

侯爵府

我之前全屋大装,都係用翻舊果部,但就預定位将來會換部50吋。個人認為浪費唔好。

翡翠宮

心肝寶貝 發表於 18-9-24 10:51
咁你間屋大咗幾多先, 大小小就可以不換la, 大好多你咪將部細機换入房囉, 好小事都咁難決定咩 :ha ...

大左個double

我諗房就唔放啦,要放bb床無乜位
應該放雜物房或者放出去俾人

大宅

回覆樓主:

細果個擺喺房得嗎?

翡翠宮

koalachan2002 發表於 18-9-24 10:56
電視大,對男人打機同睇波都好重要,愈大愈好。
我同你一樣,又係覺得都有部電視,無謂哂錢買過部,原本個 ...

嘩60吋⋯⋯⋯
想像唔到幾大

咁我c6唔多唔少想俾朋友睇

差不多次次有新朋友上黎都話遲d會換部大d

翡翠宮

ZELY1005 發表於 18-9-24 11:06
細果個擺喺房得嗎?

放自己房未必得,我都唔知等c6搞

男爵府

littlefunpig 發表於 18-9-24 09:32
回覆 Abbie_mimi 的帖子

佢主要覺得而家部電視細,因而家個廳大左,所以望落細左

由佢換啦,男人最著緊啲音響、車、錶,呢幾方面如果唔係洗太大舊錢,我一定唔同佢拗

子爵府

回覆樓主:

一人行一步, 買部49"。價錢就吾太贵。

男爵府

回覆樓主

我會支持55吋

睇大電視,可以唔駛去戲院,睇電視我覺得係一種享受,你叫我睇32寸,我不如睇電腦或ipad ,坐到咁遠仲要睇咁細mon。

而家D電視唔係淨睇TBB嘅
我C6,300呎屋都買60吋

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

回覆樓主

唔換,除非壞左,咁佢要換大就可以。如果只係嫌細而換大,我唔okay
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

瑪瑙宮

littlefunpig 發表於 18-9-24 10:50

買就心花怒放 (佢)
唔買就頂住心口 (佢)
自己揀

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

無壞去換,只覺得好唔環保,
安置到個电視,又負擔到,換個新嘅無所謂

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

littlefunpig 發表於 18-9-24 10:46
我電話仲係ip6 .... 已經「被」我c6換左xs

其實我部ip6仲用到,只係唔多夠位同埋影相成日好濛 ...

ip6已經係4.7吋
俾返ip4你都頂唔順吧
樓你都細換大啦
點解呢?咪就係兩個字"唔夠"囉
電視同理

我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

子爵府

醒目開學勳章

如果房未有, 舊嗰部就放入房, 無位放就安上牆.

客廳放部大D都好, 無謂咁小事唔開心
中秋節快樂!
[img align=left]http://www.msndoll.com/uploads/imdoll-8134.gif[/img]

首頁
45678...12

尾頁

跳至