自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

助理唔覺得希怪嗎? 許金山自取一氧化炭兩日後, 妻女便死於一氧化炭中毒?
李泳怡就話愛同埋信任許金山, 個助理點解唔主動同警員講呢? 事不關己?

係警方搵佢, 佢至講話見到許金山用瑜珈球帶走一氧化炭。(但警方無事先同佢講Mini Cooper內發現瑜珈球一事)。

我想如果佢早D揾警方, 咁警方可能揾到更多証據, 事隔咁多個月, 就算有CCTV影到或有人見到許金山可疑的行為, 都被删除或忘記掉。

好彩最後都定到佢殺人罪成。不過咁遲至正式拘捕佢, 三個仔女已被佢同佢女友洗腦了!

公爵府

Juho 發表於 18-9-24 09:57
助理唔覺得希怪嗎? 許金山自取一氧化炭兩日後, 妻女便死於一氧化炭中毒?
李泳怡就話愛同埋信任許金山, 個助 ...

肯指証佢咪算好
如果告唔入 佢實俾人報伏

水晶宮

回覆樓主:

點諗到呀!果陣報紙寫,金山亞伯知道消息,忍痛冷静做埋手術,幾個鐘先去睇老婆和個女,講到佢幾至情至性

wcpcelia    發表於 18-9-24 15:30

水晶宮

Juho 發表於 18-9-24 09:57
李泳怡就話愛同埋信任許金山, 個助 ...

吓、點估到呀

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

普通人一年唔見一次一氧化碳
人地做lab日日見住,可能唔覺有咩奇怪掛,仲有點會即時唸到殺人呀!

男爵府

許金山稱讓化學系朋友測試, 助理就算覺得怪都唔會質疑系副教授咁多

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

世事難料,有心者裝無心人
而且助理究竟係自己搵警方講定警方搵佢,冇必要公開,重點係佢有冇講出真相

artroboy    發表於 18-9-24 11:12

男爵府

MM2H 發表於 18-9-24 10:57
而且助理究竟係自己搵警方講定警方搵佢,冇必要公開,重點係佢有冇講出真相
...

係警方搵佢, 佢至講話見到許金山用瑜珈球帶走一氧化炭。(但警方無事先同佢講Mini Cooper內發現瑜珈球一事)。

我想如果佢早D揾警方, 咁警方可能揾到更多証據, 事隔咁多個月, 就算有CCTV影到或有人見到許金山可疑的行為, 都被删除或忘記掉。

好彩最後都定到佢殺人罪成。

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

正常人唔會諗到佢攞毒氣殺人咁狼死, D 科學人成日都做實驗做研究, 可能對佢地嚟講都唔係咩奇事.

不過真係好彩天網恢恢, 比助理睇到佢拎D 毒氣走, 如果唔係又多一樣疑點, 好難斷定毒氣係邊到嚟.

wcpcelia    發表於 18-9-24 15:30

大宅

WChan 發表於 18-9-24 12:36
正常人唔會諗到佢攞毒氣殺人咁狼死, D 科學人成日都做實驗做研究, 可能對佢地嚟講都唔係咩奇事.

不過真係 ...

報紙講金山伯計劃上訴到終審法院,金山伯死執自己冇殺妻女動機證據問題。。。。

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

不可奉告 發表於 18-9-24 12:47
報紙講金山伯計劃上訴到終審法院,金山伯死執自己冇殺妻女動機證據問題。。。。
...
坦白講, 真係無咩直接證據證明係佢做, 只係太多解釋唔到既巧合令人相信只有佢先係唯一會咁做既人.

我相信天有眼, 佢上訴只係燒哂D 錢累到佢D 仔女日後唔知點算JE.

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

MM2H 發表於 18-9-24 10:57
...

合理

子爵府

正常一個助理點會諗到教授會謀殺老婆
就算諗到奇怪都會覺得自己諗多咗,舉報佢好似想搞事咁會工都冇埋

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果用瑜珈球運走一氧化炭唔係常態做法,我諗助理係應該有奇怪的,但哩種感覺又未強大到足以證明教授殺妻,畢竟,殺人罪名不輕,唔可以輕易入人罪。

珍珠宮

只諗到一個詞——馬後砲。有早知就冇乞衣啦。

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

邊諗到咁多

男爵府

Moti 發表於 18-9-24 13:15
...

男爵府

不可奉告 發表於 18-9-24 12:47
...

最好好似OJ Simpson咁樣,敗哂所有身家去打官司!
千萬唔好畀佢動用埋老婆D錢。

珍珠宮

Moti 發表於 18-9-24 13:15
...

就係囉,
Bk上星期鬧完仔女,今個星期準備向證人開波乎

男爵府

goat 發表於 18-9-24 14:59
就係囉,
Bk上星期鬧完仔女,今個星期準備向證人開波乎

Sorry! 你要咁唸人,我都無辦法。
我只覺得浪費咗甘多時間太可惜了!

首頁

尾頁

跳至