大埔明雅n班

ivy19881126
|
想問各位媽媽 有讀明雅既仔仔女女
可分享下明雅N班好唔好?
Interview 難唔難in 架?老師好唔好?
jojoso928
|
ivy19881126 發表於 18-9-24 12:14
想問各位媽媽 有讀明雅既仔仔女女
可分享下明雅N班好唔好?
Interview 難唔難in 架?老師好唔好?

N班幾時報名?
ymyyy
|

回覆 ivy19881126 的帖子

我都想知,我囝囝6號要interview啦~
ymyyy
|

回覆 jojoso928 的帖子

bb一歲就可以報名啦~
arthurcch
|
ymyyy 發表於 18-9-25 22:35

我都想知,我囝囝6號要interview啦~

冇咩特別,入到去玩下啲玩具,跟住有老師會行埋黎睇下小朋友再問下野,例如小朋友戎片未,自己識唔識進食之類
ymyyy
|
回覆 arthurcch 的帖子

唔該曬...我囝囝係in國際n班,請問會唔會英文interview?
arthurcch
|
ymyyy 發表於 18-9-29 00:28

唔該曬...我囝囝係in國際n班,請問會唔會英文interview?

好簡單既英文對答,hello 同顏色之類果啲,你 in 果時都係得果兩歲人仔,識得既野都有限
ymyyy
|

我個囝唔係好肯講野,聽指令都係一時時。
arthurcch
|
回覆 ymyyy 的帖子

不過佢最後會問你一條問題, 係咪讀上下班都可以, 如果答係而你個囝當日表現又唔係咁好既話就好大機會編入下午, 之後想上返上午就好困難, 呢一點你自己要考慮得好清楚
ymyyy
|

我理想係想返AM,PM都可以,但係好過冇既
angel070711
|

我囡囡而家讀緊N上午校上年IN個時好多人,攪左兩小時
1.會睇下小朋友自己玩時表現如何
2.分組,都係睇下小朋友有冇分享等等
3.獨立面試,佢會搵兩份玩具(我個時係豬他入錢,同埋LEGO)
主要睇小朋友座唔座得定,之後會叫你拎APPLE之類,睇下你識唔識,之後會問你小朋友有咩唔食,同埋介左片未
之後就完喇,走時記得叫小朋友自己拍椅同埋同老師拜拜

攪左兩小時好值得,收到封信時知道收左,開心到不得了
返左3個月學,我覺得好好,冇選錯

終於明白點解個日咁多人IN

大家加油呀
baby.hung
|
仔仔而家讀緊主流N班,覺得仔仔讀得非常開心,成日要求要返學
我諗學校教學方法都應該幾好和容易令小朋友明白,因為仔仔很多時回家後都會自自然做返在學校學到的知識。總括來說,開學到玩在為止都很滿意。

只記得幾個獨立面試考的部份:
- 給一個蘋果和一隻香蕉,要小朋友拿個蘋果給老師
- 給一條繩子串積木
- 不同圖形的方塊按圖形放入小箱內
[我記得當天仔仔無完成所有任務,但最後都有取錄他]

另外,會問家長小朋友有介左片未? 可以自己用杯子飲水未? 可以自己餐具進食未? 平日會瞓幾耐午覺?

希望幫到你們,祝大家順利! 加油啊!
chankiki1228
|
想問下明雅n班學費幾多?