人民幣定期10萬以上邊間高息

88m
|
人民幣定期10萬以上邊間高息?
bmuimami
|
CCB今日6個月有3.6%
88m
|
ths
faichai2001
|
今日創興做3個月3.1釐,6個月3.2
wong84
|
今日永隆2.4% 一個月
嫂子户
|
wong84 發表於 18-9-27 15:29
今日永隆2.4% 一個月
請問係咪做10萬一個月有$2400我5係好識計數的,多多包涵!謝謝!
係做10萬人仔嗎?5好意思!
wong84
|
嫂子户 發表於 18-9-27 15:43
請問係咪做10萬一個月有$2400我5係好識計數的,多多包涵!謝謝!
係做10萬人仔嗎?5好意思!
...

100,000 x 2.4% x 30 / 360 = interest
嫂子户
|
wong84 發表於 18-9-27 15:45
100,000 x 2.4% x 30 / 360 = interest
謝謝你啊
1mocha
|
人仔在港怎樣轉銀行?
oliloo
|
回覆 1mocha 的帖子

人仔支票
Calvin861015
|
我買只派息基金 個個月收到息囗8-9釐年息
jaja
|
Calvin861015 發表於 18-9-28 13:43
我買只派息基金 個個月收到息囗8-9釐年息

邊隻基金,風險大嗎?
joeyjoeycc
|
wong84 發表於 18-9-27 15:45

點解x30既?跟住又除360既?
其實2.4%,唔係100000 x 2.4%既咩?
咁十萬咪得$200息??
維仔媽媽
|
我理解2.4%是年息,100000x2.4%=2400,一年收2400。
sto79
|
永隆一個月2.4%
POPOFUN
|
sto79 發表於 18-9-29 16:21
永隆一個月2.4%
唔知點解我喺櫃檯問,同埋上網睇都係得1.5,金葵花戶口
請問點樣做到2.4呢?
sto79
|
POPOFUN 發表於 18-9-29 16:31
唔知點解我喺櫃檯問,同埋上網睇都係得1.5,金葵花戶口
請問點樣做到2.4呢?
...

要用佢果堆優惠的

登入後
在最上佢顯示果堆廣告
kittttty
|
回覆 維仔媽媽 的帖子

呢個係年利率, 即係一年所得嘅利息, 所以咪要除番365日, 再乘番你做幾耐囉, 明嗎?
StiltonCheese
|
kittttty 發表於 18-9-29 17:55
回覆 維仔媽媽 的帖子

呢個係年利率, 即係一年所得嘅利息, 所以咪要除番365日, 再乘番你做幾耐囉, 明嗎?
我記得除咗英鎊、新加坡元同泰銖做定期係計 365 日, 其他外幣定期都係計 360 日.

kittttty
|
回覆 StiltonCheese 的帖子

英鎊、新加坡元, 泰銖同港幣 都係365日計