原來日本的溫泉旅館一泊二食可以咁貴!

umama
|
旺季應該唔止。差唔多
不過一泊兩食,份量好多。小朋友食唔曬,餐餐都好飽!
終極熊貓
|
要視乎旅館咩質素
酒店三,五星價錢都爭好遠

單純由價錢,人數去睇,唔貴啊~
終極熊貓
|
mugtaitai 發表於 18-9-24 14:02
真係唔算貴了,我住過最貴嘅溫泉一泊二食係五萬幾 yen 一個人一晚!朋友 book 嘅,我入住先知咁貴,嗰次肉 ...

七算,三千五,唔算離地
但應該幾正?
brother4
|
月亮免 發表於 18-9-24 13:42
一家4口連稅$5000一晚,朋友話有私人室內溫泉,究竟值唔值呢?

有介紹?
SaBB
|
一家4口連稅$5000一晚,朋友話有私人室內溫泉,究竟值唔值呢?

我之前格價,發覺去J 字頭個個日本網站訂平d 、租車去日本網站訂都平d .
Ho_BB
|
唔貴
cherrie221
|
平啦,咁多人
TATEYAMA
|
—泊兩食唔貴啦
peony_so_hk
|
唔貴
已經係最低消費
永然
|
四個人重有私呂邊貴吖
cameo
|

其實算平。
上年住一間冇得book一泊二食,只包早餐,兩個人都$3xxx,兼附近冇乜餐廳,喺酒店晚餐另收費偏貴。
wcpcelia    發表於 18-9-24 15:29
wcandtt
|

值,我地覺得好值。
kwclau
|
上次10月去有馬,兩大一小,私人風呂,一泊兩食,港幣7000一晚。貴,但真係好正。
melody228
|
算便宜!
chonglulu
|
1000一個人頭算平了,應該不是luxury個種
樂富
|

shannon_fky4186
|

一家三口都$4500,你呢個價錢唔算貴
Isngng
|
一家 4口連稅 $5000一晚,朋友話有私人室內溫泉,究竟值唔值呢?
私人風呂 + 包早晚餐一泊二食, 平均一個人 Yen 20K 係正常價錢

但住客共用溫泉 + 包早晚餐一泊二食 ( 標準晚餐或自助餐 ), 一個人 Yen 10K 以下, 亦非常容易搵.

嫌房間內設浴池太貴, 可以向酒店租用一節 ( 約 45分鐘) 私人風呂房, 約 Yen 2.5~5K 一節.

alicialee1210
|
上次我去名古屋,私人風呂,一家三口,一晚都大約$4500咁上下
Isngng
|
月亮免 發表於 18-9-24 14:08
但其中一個是不佔床位的歲半幼兒
嫌房間內設浴池太貴, 可以住普通房 + 向酒店租用一節 ( 約 45分鐘) 私人風呂房, 約 Yen 2.5~5K 一節.