自由講場

跳至

首頁
23456...11

尾頁

公爵府

月亮免 發表於 18-9-24 13:42
一家4口連稅$5000一晚,朋友話有私人室內溫泉,究竟值唔值呢?

更正: 再同朋友confirm, 正確係$5800, 未連 ...

上次住箱根月明荘,$6500 一泊倆食,私人風呂

水晶宮

一家4口連稅$5000一晚,朋友話有私人室內溫泉,究竟值唔值呢?

更正: 再同朋友confirm, 正確係$5800, 未連 ...

差唔多啦,溫泉旅館多數係食好野

子爵府

在別府,露天溫泉。
$3000一晚,二人房

大宅

你咁諗,
一家四口晚餐食餐好d都要1500起,佢包你早晚2餐,早餐平d但豐富出面都要近千。
就會覺得抵好多。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

仲要睇你食咩餐,和牛、 蟹宴果d又會貴d。 私家露天風呂又貴d。

我通常睇餸食飯。 一個trip可能會住business Hotel、 民宿、 chain store hotel, 溫泉酒店(有貴有平)。 有特色或者好想住嘅,我會重鎚出擊,enjoy咗先,其他住平啲,溝淡佢。

子爵府

回覆樓主:

有埋兩食,私風呂,ok正常。

子爵府

回覆樓主:

可能私人風呂先咁貴
我上次去霧島溫泉,去左間4星
一泊兩食,大眾露天風呂,包接送先2400 ( for 2)

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

有馬溫泉,兩大一小,房內有私人風呂,暑假十萬yen一晚

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

抵呀

大宅

月亮免 發表於 18-9-24 14:08
但其中一個是不佔床位的歲半幼兒

不佔床、不食都要收錢的,
冇辦法,日本係咁

子爵府

回覆樓主

我淡季住河口湖,一泊二食,私人風侶都$4xxx / 2人一晚。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

youhello507 發表於 18-9-24 14:15
你要求什麼?

我通常唔like 私人,因為大浴場地方大,景會靚d

其實想一齊浸既話,都可以搵d有「貸切風呂」既旅館,每節大概30-60分鐘私人時段,可以一家人一齊浸都得

回樓主:房內有私人溫泉/露天溫泉果d通常都貴d &個池細d,但未必係天然溫泉水,可能只係熱水/加溫泉粉。
如果係天然溫泉水&「源泉掛流」&獨棟露天,房價就更加貴同埋都要睇你夜晚揀咗食咩,如果係食和牛、鮑魚、龍蝦、海鮮...呢d就更加貴啦,呢d豐儉由人既啫早兩年去由布院一泊兩食都係3萬幾yen兩個人,房內有私人溫泉(露天+泉源掛流)、晚餐食豐後牛火鍋。

大宅

月亮免 發表於 18-9-24 15:29
係呀係呀, 好似一晚就用$6000, $6000 唔少錢啊!

我會住,但不會食,通常二千元以內。
自己買定便利店食物做早餐,晚餐係附近溫泉街食。

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

睇邊到, 酒店乜樣咋喎
平貴真係睇人而定
我覺得貴架, 住過2萬yen 兩個人有半露天私人風呂食buffet
有3萬yen私人露天風呂食懷石
跟住訂左3萬8住內風呂食好少少既懷石
再貴我就唔捨得住啦

大宅

其實都差不多啦,一泊兩食喎

大宅

上年暑假八月尾去下呂溫泉同高山溫泉, 一泊兩食,兩間都有私人露天溫泉,兩大一個十歲加一個一歲b, 一間五千幾, 一間六千幾, 五千一晚差不多,帶住小朋友有私人風呂正好多

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原來咁貴架

大宅

回覆樓主:

差唔多啦。其實我平時係咁諗:係香港食一餐極普通既懷石料理,唔係多野食都要成千蚊一個人,但日本旅館既懷石係當地新鮮食材,再仲多款過香港既懷石,其實咁既價抵食架。

仲要早餐日本旅館唔會話俾個麵包就算,係有哂成set野(湯,前菜,主食等等),我住過一間係即時燒魚做早餐,一餐咁既早餐,係香港已經可以係賣過百蚊。

再要另外加多個私人溫泉,其實計埋係好抵玩。

子爵府

5800 包四個人啵,抵啦!

水晶宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

睇地區
早2星期 book左11月中沖繩 温泉酒店 有私人風呂,2個大人 2晚 連稅 19xx, 唔包食。我覺得超抵。
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

首頁
23456...11

尾頁

跳至