你地身邊有無朋友好有錢,但著衫寒酸?

singpoluk
|

Or好窮,但成身名牌?

JD930    發表於 18-9-24 15:45
vivibabyvivi
|

mickeymok410
|
大把
Wingwingm
|
大把
wcpcelia    發表於 18-9-25 09:13
蛋皇哥0127    發表於 18-9-24 23:50
amyamy123
|
好多人都係咁
APIGMA
|
有呀!!我都可能算係我有返工果時都唔鍾意買名牌~
PandaRabbitttt
|
真係好多都係咁
bufferzone
|
有! 大把
love_nice
|
仲要日日著同一套衫
D..D
|
tester5
|
singpoluk 發表於 18-9-24 15:17

Or好窮,但成身名牌?

呢兩類人,都多如繁星~~
JD930
|
mickeymok410 發表於 18-9-24 15:39
大把

Yes
luvkaka
|
回覆 singpoluk 的帖子

大把啦, 我6299打扮同戶口既錢都係唔成正比, 我地後生打扮得好但冇佢地咁多錢.
luppy
|
一定有....我發覺好多港人要扮勁個d.
其實冇$米買小d, 平d, 何苦。
pandafong
|
我老公個細妹,佢老公做醫生,佢做護士但兩個著衫都好求其,但不至於寒酸嘅!
starrymama
|
大把
fionlei88
|
大把
88muimui
|
singpoluk 發表於 18-9-24 15:17

Or好窮,但成身名牌?
有朋友幾十億身家, 每次見佢t-shirt, 短褲, 人字拖
新秦先生
|
好窮同好有錢,真係難為正邪定分界......

匯豐世紀供股,就有件咁既事,話說有個阿伯踢住對拖鞋街坊裝咁行去分行,問職員供股D野點攪,咁職員解釋完,阿伯就喊哂咁話:我好窮架咋,我邊有咁多錢比你地去供股呀,嗚~

咁又係喎,如果呢位阿伯要(完全行使)供股,佢要拎300幾萬出黎,正所謂,嘜嘜嘜,哪有錢?職員都真係唔知點安慰佢好.

註:不過其實係可以唔供既,仲會有錢落袋.
註:堂堂一個匯豐老股東,好心著番套老西先行落分行喊啦~
新秦先生
|
88muimui 發表於 18-9-24 15:58
有朋友幾十億身家, 每次見佢t-shirt, 短褲, 人字拖
好奇,你朋友係如何表達出,可以量化到自己係有幾十億身家既呢?我見一般有得幾千萬既人已經唔會知道自己有幾多錢.