你地身邊有無朋友好有錢,但著衫寒酸?

bu-b
|
好多有錢人其實好撲素的,反而有時著到身光頸靚的,其實欠下不少咭數
singpoluk
|
BB.Mummy 發表於 18-9-24 18:00
識一個靚太,住豪宅,老公係大公司高層,但全身名牌係超A貨,佢就係博人睇吾出
...

呢個正喎!邊到買?
angiehouse
|
singpoluk 發表於 18-9-24 15:17

Or好窮,但成身名牌?

識朋友成身名牌,又食貴野,開口埋口叫人買樓,實質佢住公屋,家境一般
BBJOJO
|

Or好窮,但成身名牌?

大把
wingchan1124
|

Or好窮,但成身名牌?

好多
cindy618
|
咩為之著得塞酸?
cbeyond
|

Or好窮,但成身名牌?

我以前老闆, 公司舖, 自己物業, 成大塊地, 發展商搵佢夾份發展唔睬人, banker氹吓, 隨時攞幾千蚊至過億買乜買乜。
但衫褲永遠出口剪牌貨, 仲要吊腳個隻
com7hk
|
回覆 singpoluk 的帖子

我老公無錢,講名牌,現在又換iPhone CS, 我就穿著普通但銀行儲蓄多佢很多很多
Jasmine-4711
|

點為之寒酸?冇名牌就係寒酸?

我係中產ftm,平日唔化,T shirt,短褲及波鞋。家中冇名牌手袋。

拖鞋,我去海灘或落大雨先著出街。

咁我算寒酸嗎?樸素定寒酸只是一念之間。
michelle071180
|
singpoluk 發表於 18-9-24 17:11
潮版嗰啲都好有錢!
果d求其買隻閃閃都6x錢萬架
KN88
|

Or好窮,但成身名牌?

有,老板穿寒酸!d同事就穿、戴一流
yenho
|
我識一個,一身身光頸靚,行出嚟成個闊太咁,食親都貴野,馬會,遊艇會.....仲好闊卓,住半山2000呎,養狗,有工人....但實際欠落好多咭數,借錢番嚟還債,咭come 咭,終於爆煲,幾間銀行都cut晒佢d credit card,而樓係租既,仲交唔到租比人趕.....
sitterivy
|
88muimui 發表於 18-9-24 15:58
有朋友幾十億身家, 每次見佢t-shirt, 短褲, 人字拖
咁像我朋友‘是否同一人😂
BBG1
|
有$人但未必鍾意花$買貴衫囉!無$人也可倾家盪產買贵衫。一句講昉晒,人各有志
qoo888    發表於 18-9-25 13:34
singpoluk
|
com7hk 發表於 18-9-24 18:38
回覆 singpoluk 的帖子

我老公無錢,講名牌,現在又換iPhone CS, 我就穿著普通但銀行儲蓄多佢很多很多 ...

好叻女!
miffyumiffy
|
yenho 發表於 18-9-24 18:44
我識一個,一身身光頸靚,行出嚟成個闊太咁,食親都貴野,馬會,遊艇會.....仲好闊卓,住半山2000呎,養狗 ...

你知得咁清楚 呢起佢床下底
007~sa
|
88muimui 發表於 18-9-24 15:58
有朋友幾十億身家, 每次見佢t-shirt, 短褲, 人字拖

其實呢啲唔等於平
有些靚純白t shirt所謂你以為冇logo 可以$4000
我愛Corina
|
鄰居淨收租都幾十萬,佢寒酸到爆,仲要去執紙皮

另一個無佢咁有錢,但都有十幾層收租,同佢同齡,但會用sk2, 帶少少首飾,個款後生過佢好多。
singpoluk
|
yenho 發表於 18-9-24 18:44
我識一個,一身身光頸靚,行出嚟成個闊太咁,食親都貴野,馬會,遊艇會.....仲好闊卓,住半山2000呎,養狗 ...

本身咩職業?
jasmineoj
|
好窮但成身名牌嘅多啲