自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Charlotte_mom 發表於 18-9-25 00:09
真係咁多人落山無問題(認真問)
果次電梯上山,我要行落山,全程樓梯/斜路,行到恆生上車時我 ...

我以前日日行去交易,都無野
我相信依家行都ok既
我唔行扶手電梯,行山路嗰條樓梯!

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 18-9-25 00:09
果次電梯上山,我要行落山,全程樓梯/斜路,行到恆生上車時我 ...

其實係平時有無常用嗰組肌肉,堅道落中環條路係我以前放學每日行嘅路,每日都要碌落山,用開嗰D力,就唔覺攰,好輕鬆!返學經常怕遲到,係跑上山添,當年未有電梯。
現在住嘅地方亦較為高,常上落樓梯,亦都無問題。

水晶宮

回覆 Charlotte_mom 的帖子

可能你平時少行, 行多D練下強化番就OK啦!

男爵府

明愛離樓梯有段距離,可考慮行亜畢諾道轉Wyndham street ,過了馬路就是畢打街,再過馬路就有行人天橋直到ifc

子爵府

Alange 發表於 18-9-25 00:17
樓主要練好大腿四頭肌,落山輕鬆好多。

唔係我行,係中一生,諗住搵個直接d路線去地鐵站。咁叫佢地搭車算了,跟住仲要轉車再轉車返天水圍

珍珠宮

認真吾覺有問題,除左上天橋前嗰段斜路成日滿佈地雷

珍珠宮

wan_sosin 發表於 18-9-25 00:25
其實係平時有無常用嗰組肌肉,堅道落中環條路係我以前放學每日行嘅路,每日都要碌落山,用開嗰D力,就唔覺 ...

我以前十幾歲時都成日衝落山坐地鐵,上山會行石板街當做運動

珍珠宮

cherubic 發表於 18-9-25 00:31
明愛離樓梯有段距離,可考慮行亜畢諾道轉Wyndham street ,過了馬路就是畢打街,再過馬路就有行人天橋直到i ...

明愛(紅白點)斜對面好似有條梯落(紅點)己連拿利,到藝穗會右轉入雲咸街(咁會近好多),再向中建大廈(置地)直落,置地地鐵出入口入閘(如不熟中環)

珍珠宮

kavenzou 發表於 18-9-25 01:20
我以前十幾歲時都成日衝落山坐地鐵,上山會行石板街當做運動
...

知己呀!知己呀!

我以前撞到同學會一齊鬥快跑返學校,不過我多數都係慢嗰個,我都好無鬼用

珍珠宮

wan_sosin 發表於 18-9-25 02:29
知己呀!知己呀!

我以前撞到同學會一齊鬥快跑返學校,不過我多數都係慢嗰個,我都好無鬼用 : ...

真係好懷念以前

珍珠宮

kavenzou 發表於 18-9-25 01:58
明愛(紅白點)斜對面好似有條梯落(紅點)己連拿利,到藝穗會右轉入雲咸街(咁會近好多),再向中建大廈 ...

另一個差不多的路徑,由明愛對面動植物公園落,過條小隧道,就唔洗行嗰條樓梯仔,
跟住一路直行(唔洗過去藝穗會), 一路行到落雲咸街娱樂行,再過馬路,畢打街同對面置地都有港鐵入口。

珍珠宮

kavenzou 發表於 18-9-25 02:39
真係好懷念以前

係呀!尤記得鍾意落到中環同同學係置地打躉

首頁

尾頁

跳至