中秋節離開了

草草兒
|
今日好期待去做第二次產檢,換來夢醒了
老公哭了 我也失控了
沒有想到會是我
一直沒有出血,一切正常,但寶寶沒有心跳了
不肯相信所以找另一位醫生再做超聲波,答案一樣
我現在醫院床上,預備吸胎手術,一直哭著

做完手術後要怎樣調理呢 很想寶寶快點再回來 媽媽會一直 一直等您 我的噹噹

Yaty
|
草草兒 發表於 18-9-24 18:18
老公哭了 我也失控了
沒有想到會是我

我不太識安慰人,只想同你講聲媽咪要加油!希望BB快D返到你身邊!但我都開始擔心!其實無心跳真係一D症狀都無㗎?
Baby_Gena
|
老公哭了 我也失控了
沒有想到會是我

總有很多不明原因 胎兒會突然離開
不要自責 不是你的過失
先不要急著再次懷孕 你要先調理好自己身體
如果情況允許 坐一個小月
木耳有助排出瘀血 雖然你沒有經歷生產過程
但應避免著涼 多加休息
過後可向中醫說明情況 調理身體
如果想哭 不要忍著 發洩出來以免抑鬱
多找人傾訴
一直會好的 加油
Baby_Gena
|
Yaty 發表於 18-9-24 18:35
我不太識安慰人,只想同你講聲媽咪要加油!希望BB快D返到你身邊!但我都開始擔心!其實無心跳真係一 ...

是的,在胎動前可以完全沒有先兆。
如已有胎動,可留意胎動次數有否減少。
如有疑慮,應盡早求醫以安心。

yimanyip
|
老公哭了 我也失控了
沒有想到會是我

休息多D,唔好諗太多
Yaty
|
Baby_Gena 發表於 18-9-24 19:20
是的,在胎動前可以完全沒有先兆。
如已有胎動,可留意胎動次數有否減少。
如有疑慮,應盡早求醫以安心。

我暫時未有胎動呀!得12week!咁你嘔方面有無減少?
mwsiipb2
|
老公哭了 我也失控了
沒有想到會是我

請個陪月,照正常坐月咁樣做,要照顧好身體。
之後睇中醫調理,飲中藥,做艾灸針灸。
如果你想追查今次嘅原因,可以去試下驗身體免疫系統有冇毛病。

兩年前我太太去做產檢情況同你一樣,个次產檢係我第一次同佢去。 BB當時21週,太太當時哭得死去活來,之後就發覺原來哭得太多會好傷眼睛。
sandy_astroboy
|
老公哭了 我也失控了
沒有想到會是我

好明白你既心情,入到手術室都忍不住哭,到依家已過5個月有時都會哭,手術後好好坐小月,頭1-2日血會比平時m多,食得清淡d,菜心,蒸雞,豬肉,節瓜⋯用薑水洗手,沖涼洗頭,冇流血就可以食薑醋睇中醫調理,中醫就話最好3個月後先再交功課,先養好子宮
加油,天使一定再黎

mimi23
|
老公哭了 我也失控了
沒有想到會是我

好好休息,BB會再回來的
hamsterma
|
老公哭了 我也失控了
沒有想到會是我

先調理好自己身體,BB好快返黎嘅
我要做媽媽
|
你最好好似坐月咁調理系身子吖,建議你調理一段時間先喇。咪太傷心吖,可能呢個bb同你地無緣分
草草兒
|
好多謝大家既鼓勵
仲努力緊平伏心情
相信bb好快可以返黎我身邊 我會加油架
haha748494
|
你唔好太傷心,好好休息,養好身體,你的噹噹執齊嘢會返跟你嘅。
janice2601
|
我上年11月都小產過一次,好乖睇中醫坐左一個月小月,今年3月又bingo,黎緊12月生喇。
所以現階段好好調理,多多休息。
RubyYu07
|
心痛既感覺,希望樓主好好振作!調理好身體,阿b會返來架~