自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

Band 1 都可以有壞學生。還要壞到你估佢唔到

大宅

tp-windy 發表於 18-9-24 22:44
絕對同意! 讀書叻, 唔代表人品好, 睇下許金山就知道, 我亦知道有一位有博士銜頭, 出版教科書, 亦係幾個教 ...

許金山真係一個高學歷人渣嘅代表人物

珍珠宮

Jasmine-4711 發表於 18-9-24 22:30
如孩子考入band 3的家長見樓主咁講,情何以堪?入不到band 1就是不宜结交的朋友?应該疏遠?

成績好不一定 ...
同意,你的說話令我想起以前上興趣班的老師,該興趣班有排班名次,我屬於好差果類人,加上我同過老師講根本吳想學,係媽迫我學,於是老師就當眾話我壞,叫啲同學吳好同我做朋友以免比我帶壞,近墨者黑喎

子爵府

jojo1234 發表於 18-9-24 19:09
呀仔中二,上左中學後仍然同小學同學好多Gathering,而佢d小學同學大都就讀好既中學,包括st joe, dbs,九 ...

咁你呀仔入咗咩中學?

子爵府

lai_123 發表於 18-9-25 00:24

子爵府

我教個女同人品好嘅人玩,讀唔到書有d係天資,唔代表佢地係壞人,只要佢地唔係蝦蝦霸霸係會幫助人就一齊玩。 讀書叻只係代表佢天資好或者佢地屋企好栽培佢地,因為有比較同佢地玩令你成績好,我好開心,但我唔要再聽到講邊個邊個同學成績差。 人係以群分,但我唔會要個女變勢利眼。

樓主咁講,好唔尊重其他所有學校嘅人

子爵府

我細個都係band 1,基本上你要幾壞有幾壞
完全唔明D人用band幾嚟分咩乖唔乖有咩意思

大宅

回覆樓主:

我見到呢個post有D唔係咁舒服, 自我感覺良好也要顧下人地感受嘛!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

littlemelody 發表於 18-9-25 00:04
唔好太神化名校,好多嘢你唔知咋 , 好多重曳過b2, be 學校的學生
應該都有十年, 個時去某地方做義工, 入面既名校生又有, 屋企好有錢亦有, 但都係衰左判入去, 所以人地一講名校生係好乖我只有 "哦" 咁答囉.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

侯爵府

melomelomelody 發表於 18-9-25 00:59
我教個女同人品好嘅人玩,讀唔到書有d係天資,唔代表佢地係壞人,只要佢地唔係蝦蝦霸霸係會幫助人就一齊玩 ...

樓主咁既思想,就算讀神校都冇用

侯爵府

neversaynever 發表於 18-9-25 01:01
我細個都係band 1,基本上你要幾壞有幾壞
完全唔明D人用band幾嚟分咩乖唔乖有咩意思
...

我同個女都band 1
我老公 band 3
我唔覺得我學校既特別乖
同樣,老公好多中學同學到依家都有聯絡,唔見得好壞,亦有好成功既大老闆

子爵府

yubaba 發表於 18-9-25 01:02
我見到呢個post有D唔係咁舒服, 自我感覺良好也要顧下人地感受嘛!

佢哋呢類人一定要受返D白鴿眼先識收小小!

大宅

回覆 jojo1234 的帖子

咁又吾好咁講,B1成績學生又不一定係B1品格,阿仔有同其他不是上述學校的舊同學聯絡。其實揀朋友最緊要心術正德行好同投緣,反而d學霸我仔話佢地悶話不投機。

水晶宮

咁樣分,咁得意,我又覺得唔太關事,睇本身品格。

禁止訪問

伯爵府

希望樓主唔係開心得太早啦

男爵府

Bloody Hell

珍珠宮

chillimom 發表於 18-9-24 23:26
勢利到哩

樓主個仔在耳濡目染下
只怕都係揀朋友都係睇人地既讀咩校同背景為先

子爵府

Hoining 發表於 18-9-24 22:56
我自己喺b5學校出嚟,見過太多恐怖野,所以我都prefer 啲仔揀B1中學,雖然b1名校都有bully, 但程度完全唔 ...

未讀過b3丶b5 係唔會明白當中嘅「樂趣」

男爵府

agree.. 我以前band 1 女校, 壞嗰d真係好壞

首頁
12345...6

尾頁

跳至