婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

已刪除用户

子爵府

咁你有冇反駁?唔串返佢個仔你冇份嘅?戴套咪唔駛搞出人命囉。男人老狗呻辛苦,生仔嗰個都未呻佢呻咩?博咩同情?

已刪除用户

子爵府

Bobooochan 發表於 18-9-25 10:36
我冇反駁 因為99都唔會幫我廢事出聲 人多勢眾啊

唔幫一件事,但要表明立場,同埋你唔係好蝦

伯爵府

Bobooochan 發表於 18-9-24 20:36
次次一去99屋企 c6就緊係搵d話題話我
c6就成日趁機冇啦啦係到講湊bb緊係攰緊係辛苦
冇曬自由時間點點點 但 ...

換著我會出聲

大宅

比著我會串爆佢

男爵府

下次叫佢自己番去。無謂激親自己

子爵府

回覆樓主:

如果我老公係咁,就得二個結果:以後唔會同佢一齊返99家,返到屋企坐榴櫣

佢唔係咁嘅人我先會嫁

男爵府

陪月勳章

講起呢樣野, 尋日同99佢地飲茶, 我女(7歲)同佢老竇唔知講起o的乜野, 好似話佢成日都偷懶唔做家務, 99就講, 咁爸爸 (即C6) 返工好攰嘛...

我個心真係無名火起.... 我都係在職媽媽, 我都攰, 佢係咪應該同個仔講唔應該偷懶, 但就o係個孫面前幫自己個仔講說話囉....

珍珠宮

回覆 hoiching0516 的帖子

大部分父母都幫自己仔女啦, 唔出奇喎, 你始終系人地個女, 不過, 99將來有乜事你又可以唔使理佢喎

男爵府

陪月勳章

anna59 發表於 18-9-26 13:26
回覆 hoiching0516 的帖子

大部分父母都幫自己仔女啦, 唔出奇喎, 你始終系人地個女, 不過, 99將來有乜事你 ...

將來既野冇人知, 點handle都唔會知..... 我明正常父母都會幫自己既仔, 但我覺得, 你個仔結左婚有家有小朋友, 你應該"教"你個仔, 有責任要承担, 咁叻 "教" 人湊仔但自己個仔都唔識教.....

所以假如有一天我要離婚佢都唔會覺得佢個仔既問題係最大 XDDD

男爵府

我會好嚴肅咁同老公傾下,
2公婆有什麼事, 就算對自己不滿,
在家中, 大家有商有量, 可以好好傾.

同佢講, 依家咁樣,
1. 會令我覺得, 佢在外人前數落我, 令我難堪.
2. 令你家人覺得你對我不滿, 從而令你父母不喜歡我.
2. 這個行為對我欠缺尊重, 型同公審, 亦會令你家人不會尊重我.

如果C6繼續這種行為, 我會缺席男家聚會, 以免事情再發生.
(不過, 有D男人真係少條筋, 只會以為家常話, 無咩唔講得,
所以要嚴肅D解釋俾佢聽, 佢完全落緊你面.)

珍珠宮

我係調轉! 搵機會話比奶奶知佢個仔幾廢!

男爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 開心吸收勳章

我一定會出聲, "我明揍BB緊係攰緊係辛苦, 無計啦, 亞B老豆廢, 無樣嘢幫手, 幾辛苦都要怪自己中伏囉"

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我會即走, 沉默地抗議
總有離別的時候

男爵府

比我會爆死佢

首頁

尾頁

跳至