想同bb轉訓大人床(Help)

MiniPig33
|
細b就出世,想大仔(歲半多)跟我地一床訓,
試過多次都吾得,係我地大人床就係度玩,走黎走去,又坐起身玩甘,但番到自己bb床就會係訓覺模式。吾知點先可以令到佢係大人床度乖乖訓覺。
我要做媽媽
|
佢係咪習慣咗自己訓喇,有冇房間俾佢自己訓吖?順便train下佢
MiniPig33
|
我要做媽媽 發表於 18-9-25 10:33
佢係咪習慣咗自己訓喇,有冇房間俾佢自己訓吖?順便train下佢

太細個 想佢跟住我地好d,
如果比個房佢,半夜有d
咩既話,我走黎走去太吾方便
重要顧住個細既,
再大少少都要幫佢轉單人床果d
而伽就係習慣左bb床,
而細b就出世要讓張床仔出黎,
hamsterma
|
MiniPig33 發表於 18-9-24 22:46
試過多次都吾得,係我地大人床就係度玩,走黎走去,又坐起身玩 ...

會唔會太細喇,我女3歲都唔肯
haha748494
|
你可以放BB系大人床,你哋唔系床就OK。
RubyYu07
|
我覺得細b呢個係好習慣,自行入睡。可否拼張床仔比佢訓係大人床隔離
我要做媽媽
|
MiniPig33 發表於 18-9-25 12:41
太細個 想佢跟住我地好d,
如果比個房佢,半夜有d
咩既話,我走黎走去太吾方便

但係你而家又要佢適應同你地訓,第日再去單床,我就建議直接等佢訓單床好過
MiniPig33
|
haha748494 發表於 18-9-25 15:45
你可以放BB系大人床,你哋唔系床就OK。

佢會跳落黎伽,。又會跑黎跑去
MiniPig33
|
RubyYu07 發表於 18-9-25 20:31
我覺得細b呢個係好習慣,自行入睡。可否拼張床仔比佢訓係大人床隔離

就係空間吾容許
MiniPig33
|
我要做媽媽 發表於 18-9-25 21:40
但係你而家又要佢適應同你地訓,第日再去單床,我就建議直接等佢訓單床好過
...

有多一間房,我都吾洗頭痛喇,。
RubyYu07
|
MiniPig33 發表於 18-9-25 22:23
就係空間吾容許

因為,我想培養我bb呢個習慣,都無辦法。佢訓大人床習慣了
haha748494
|
回覆 MiniPig33 的帖子

系吖,我兩個囝囝都系咁。
MiniPig33
|
RubyYu07 發表於 18-9-26 09:23
因為,我想培養我bb呢個習慣,都無辦法。佢訓大人床習慣了

而伽佢就係訓慣左bb床,難改
MiniPig33
|
haha748494 發表於 18-9-26 16:43
回覆 MiniPig33 的帖子

系吖,我兩個囝囝都系咁。

要睇實先得,吾係驚跌親
sammiso
|
大人床要圍着,等BB多點安全感,訓練多幾次就會訓慣嘅。
bchuma
|
MiniPig33 發表於 18-9-24 22:46
試過多次都吾得,係我地大人床就係度玩,走黎走去,又坐起身玩 ...

佢可能覺得佢個bb床先係訓嘅