自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

男爵府

tommyxsarah 發表於 18-9-25 01:12
朋友A講就講 好聽 ,叫樓主唔好多事姐,實質都比緊說話樓主聽 。甘同落佢老公面有分別咩?

男人個底花就 ...

係 , 聽完a咁講 , 我真係覺得自己好樣衰 ! 我唔想比人話我都係欠人錢唔還 (關我咩事 , 但我明白人地唔會咁諗) ,口啞啞 ! 真係好想清左條數 , 但幫左老公又點 , 佢唔識感恩 ! 之前叮囑老公唔好亂用錢 , 冇錢唔好享受買貴野 , 佢又唔聽 , 結果借左A幾萬 , 要我還真係唔想 , 老公又唔係冇錢 !

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

唔會代還囉

大宅

回覆 YKU_123 的帖子

其實你老公仲有d乜嘢優點㗎?佢平日大駛無節制駛大咗就借fd錢,又老馮唔還!佢自己無錢但係又唔知點解長期有錢借俾第二個fd,,又可以又得個fd唔還!老婆要家用就要分期俾,婆媳問題又唔理,正一xx!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

樓主你係好樣衰,樣衰在你唔想老公借錢俾B但自己又唔願做惡妻醜人,自己同B講叫佢還錢同埋老公唔會再借,要動用人地A把口,你自己係老婆都唔做醜人,人地A點會做? 仲要人地點醒你老公都係爭人錢唔還。

我係你我快手清左老公條數,然後要老公應承唔好再同人地借錢還錢,幾十歲人有手有腳仲要朋友接濟係好醜既事

男爵府

回覆樓主

千祈唔好用自己私己幫佢還,得罪都要講句,你老公靠唔住,而且感覺佢成日持住你有私己唔會餓親所以連家用都有時會拖你!
樓主,個人覺得你唔好俾你老公知你有幾$私己了,或者揾個借口話用左,費事佢再唔俾家用!

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

help him. He is your husband. what's more important to u? money or husband?

子爵府

YKU_123 發表於 18-9-25 01:23
係 , 聽完a咁講 , 我真係覺得自己好樣衰 ! 我唔想比人話我都係欠人錢唔還 (關我咩事 , 但我明白人地唔會咁 ...

佢唔係冇錢
但係又特登唔還畀人?

男爵府

rayrayus 發表於 18-9-25 01:56
樓主你係好樣衰,樣衰在你唔想老公借錢俾B但自己又唔願做惡妻醜人,自己同B講叫佢還錢同埋老公唔會再借,要 ...
我痴左線嘈我老公講b,唔係當你朋友 !老公堅持信b !我冇辦法先搵a幫口 , 唔想老公比人當水魚 ! 我都覺得自己好傻 , 成件事得我急著緊 , ab老公都冇煩惱 !

男爵府

小小馬奇朵 發表於 18-9-25 02:22
佢唔係冇錢
但係又特登唔還畀人?
老公份人一熟 , 就老實不客氣 , a都冇叫佢還錢 , 老公未拖得就拖攞 !

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

YKU_123 發表於 18-9-24 12:25
我痴左線嘈我老公講b,唔係當你朋友 !老公堅持信b !我冇辦法先搵a幫口 , 唔想老公比人當水魚 ! ...

你老公何嘗又唔係當緊A水魚
你自己whatsapp B 叫佢還錢啦,你老公嫌老土唔講咪你講,你而家幫老公同A還錢就變左你老公爭你錢,你追B咪一樣

侯爵府

YKU_123 發表於 18-9-24 23:39
今曰同老公好朋友a食飯 , 老公去左廁所 , 諗住同a講 , 叫佢幫口同老公講 , 唔好再比好朋友b呃 , 每個月借錢 ...

睇下你覺得面值唔值幾萬,佢自己同d fd 嘅數佢自己會拆掂啦

男爵府

rayrayus 發表於 18-9-25 02:50
你老公何嘗又唔係當緊A水魚
你自己whatsapp B 叫佢還錢啦,你老公嫌老土唔講咪你講,你而家幫老公同A還錢 ...
好唔開心 , 剛剛老公話我好煩 , 好多事 !我令到佢好大壓力 , 佢話唔明我嘈咩鬼 , 佢面對a , 又唔係我!仲話叫b還錢 , 問我係未想趕絕人 !好傷心 , 我只想佢唔好比b呃 , 同盡快還錢比a!我老公只覺得我煩 !

男爵府

capricornbb 發表於 18-9-25 01:08
朋友A唔會c蠢,仲好識做人,只係提樓主唔好多事煩老公,費事老公無面啫

呢度JM唔係孤寒/睇錢最大,係睇到 ...

全對,如果老公有正經事要用錢,做老婆點會唔幫,只係佢可以有錢唔還,借錢比人都唔比家用,點都講唔通。

子爵府

YKU_123 發表於 18-9-25 03:12
好唔開心 , 剛剛老公話我好煩 , 好多事 !我令到佢好大壓力 , 佢話唔明我嘈咩鬼 , 佢面對a , 又唔係我!仲 ...

有錢借俾B,但無錢還A,你真係帶你老公驗下好D

你咁輕易幫佢還幾萬(1)佢好快就轉個頭再去借(2)好快要你借錢去救B (3)你份家用凍過水

你好快D唸個籍口,令自己變「窮」,俾返D家庭生活壓力你老公

男爵府

YKU_123 發表於 18-9-25 02:28
老公份人一熟 , 就老實不客氣 , a都冇叫佢還錢 , 老公未拖得就拖攞 !

真頭厚臉皮啦

公爵府

回覆樓主:

b當你老公水魚,你老公當a係水魚!

大宅

YKU_123 發表於 18-9-25 01:23
係 , 聽完a咁講 , 我真係覺得自己好樣衰 ! 我唔想比人話我都係欠人錢唔還 (關我咩事 , 但我明白人地唔會咁 ...

其實會唔會樓主老公 同朋友ab有啲秘密大家無講出黎⋯⋯
正常朋友聽完你咁講唔會叫你唔好多事!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

佢有錢都唔還比a,做老婆點解要同佢還?我接受唔到c6財政咁混亂,欠人錢唔還又借錢比人玩樂.....

水晶宮

無賴
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

fivebeanrice 發表於 18-9-25 00:03
嘩! 你老公謀住你d私己,但對外人就咁闊佬,又一個人辦

首頁
23456...10

尾頁

跳至