婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

breadcheung 發表於 18-9-25 13:23
肯定係樓主老馮夾貪心啦,99大把就要老馮請你?又唔係欠你的。稍有骨氣都堅持自己比啦。得把口講話比番錢 ...

Del

子爵府

annbbq1234 發表於 18-9-25 15:37
我無老馮,講真,陀一個,湊一個,有邊位jm覺得甘樣去旅行會舒服?老公話一家人好難得夾到時間去旅行。所 ...

湊嗰個你老公handle到,你陀一個佢哋行你搵間coffee shop坐,食住等,唔會辛苦。

別墅

馬爾太 發表於 18-9-25 16:19
湊嗰個你老公handle到,你陀一個佢哋行你搵間coffee shop坐,食住等,唔會辛苦。
...

Del

大宅

我出年新年都要迎接呢個伏,要全家總動員去旅行,我都驚緊

子爵府

樓主,我明你!因為我99 都打算請全家去旅行,但佢搵唔多錢,但想拎成廿萬出黎全家去旅行,我地都唔想佢用晒佢啲棺材本,但佢真係勁想去,大嫂不停reject 佢,佢不停叫人去。最後推到幾年後,大家都係見步行步!
大家唔好講到個個都貪99 錢去旅行,有得揀唔會想同男家去!但做新抱唔去啲老人家又係唔高興,話冇得一家人齊齊整整!

子爵府

annbbq1234 發表於 18-9-25 16:24
跟團邊有得你坐,個大既又痴實你

跟團先有得坐呀!佢哋去行你係附近坐;大仔跟你咪叫佢一齊坐囉。車程點對點已經好舒服啦。

禁止訪問

男爵府

下次唔好一齊去啦。同呢d人少接觸啦。
樓主有返工嘛?最好同老公財政獨立,避免同男家有錢銀瓜葛。
我都識人嫁呢類男家。家族生意有個錢。奶奶超麻煩。最麻煩兩公婆都幫佢打工。個女既辛苦到睇心理醫生

大宅

annbbq1234 發表於 18-9-25 10:46
多謝你體諒,可能呢個旅程我都抑壓左好內,十幾天旅程,同老公湊住個歲半既仔,自己又陀住個6個月既。99佢 ...

仔女係您的,凑得幾辛苦都好,“無功都有勞”只係可以對您老公而言。

子爵府

回覆樓主:

你老公一開始點解想你去?佗一個揍一個歲半去咁耐旅行喎,太高難度

好在最尾佢係撐你,咁都攞返啲分

別墅

anyuser18 發表於 18-9-25 21:27
你老公一開始點解想你去?佗一個揍一個歲半去咁耐旅行喎,太高難度

好在最尾佢係撐你,咁都攞返啲分

Del

別墅

MeowMuiMui123 發表於 18-9-25 20:38
下次唔好一齊去啦。同呢d人少接觸啦。
樓主有返工嘛?最好同老公財政獨立,避免同男家有錢銀瓜葛。
我都識 ...

Del

別墅

little06 發表於 18-9-25 19:50
樓主,我明你!因為我99 都打算請全家去旅行,但佢搵唔多錢,但想拎成廿萬出黎全家去旅行,我地都唔想佢用 ...

Del

子爵府

annbbq1234 發表於 18-9-25 21:30
老公想帶個大仔旅遊,話遲下生埋個個就有排都無得去

佢想去就拉埋你受,真係
其實佢哋一家相處,你未嫁入嚟已經係咁。姑仔佢駛佢阿哥,只不過又係你老公,重點係你老公有無俾佢駛到先。講到尾處理得唔好係你老公,自己又想旅行,二萬蚊就落撘,但又無諗後果。你自己都想得太簡單。不過都發生咗。總之外人就係外人,無論佢哋點對佢自己個女,個女點對佢個仔(你老公),真係唔到你理。你要嬲最嬲就嬲你老公唔識做囉我覺得

都發生咗,以後乘機見少啲啦唯有

伯爵府

annbbq1234 發表於 18-9-25 15:37
我無老馮,講真,陀一個,湊一個,有邊位jm覺得甘樣去旅行會舒服?老公話一家人好難得夾到時間去旅行。所 ...

JM
絕對明白你
講真極少心抱100%願意同男家去旅行
你仲大住個肚再加個歲半B
某程度上係被迫

至於老唔老馮
一家人嘛 見到阿媽大住個肚
幫下手餵下食野玩一陣我覺得應該
只不過你奶奶帶埋個孫去就係為左攞威
所以冇人會幫手

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

6299,姑仔一家四口及c6呢2年都去台灣及北海渡,99俾錢,叫我去,我都唔敢去,費時俾人話我用佢d錢,自己同c6去好過,我都唔想對住99姑仔佢哋咁多日。再加上之前發生事,我根本唔想見到佢哋。

別墅

c60300 發表於 18-9-26 00:15
6299,姑仔一家四口及c6呢2年都去台灣及北海渡,99俾錢,叫我去,我都唔敢去,費時俾人話我用佢d錢,自己同c ...

Del

別墅

回覆樓主:

D

大宅

annbbq1234 發表於 18-9-26 00:22
今天99自己沖上我家,電話/門鈴都無個。我老公已經問佢上來做咩,話唔好嘈喇,老婆訓緊覺,今晚要開夜。佢 ...

其實你姑仔呼喝你C6關你乜事,可能佢地咁耐以嚟都係咁溝通/相處,你C6覺得冇問題就得啦!就係因為妳呢d咁嘅性格,先至會令你99姑仔覺得你係一個攪屎棍嘅人。不如以後少說話,起碼唔使令C6難做。

翡翠宮

畀面勳章

annbbq1234 發表於 18-9-26 00:22
今天99自己沖上我家,電話/門鈴都無個。我老公已經問佢上來做咩,話唔好嘈喇,老婆訓緊覺,今晚要開夜。佢 ...

你老公有咩反應?
日日是好日

首頁

尾頁

跳至