求救,個肚皮R到成個哈蜜瓜咁

ErnieCheung
|
而家33w,上星期開始個肚皮勁痕,痕到唔R一輪都唔得,試過查cream都唔得,而家個肚皮比我R到花晒喇,成個哈蜜瓜咁,大家有無好啲既cream介紹吓。。。
hamsterma
|
ErnieCheung 發表於 18-9-25 03:28
而家33w,上星期開始個肚皮勁痕,痕到唔R一輪都唔得,試過查cream都唔得,而家個肚皮比我R到花晒喇,成個哈 ...

我生完都仲好明顯
我要做媽媽
|
你真係忍到就忍下喇,太痕既話不如叫醫生開藥俾你搽
Baby_Gena
|
而家33w,上星期開始個肚皮勁痕,痕到唔R一輪都唔得,試過查cream都唔得,而家個肚皮比我R到花晒喇,成個哈 ...

因為肚皮愈扯愈大,所以肚皮會愈來愈痕。
首先,沖涼時唔好用太熱嘅水以免太乾燥。其次,用油類嘅係會比膏類嘅滋潤啲,果時我搽椰子油,不過未必個個鍾意咁油淋淋
suzugar
|

我都係咁,懷疑係著既褲太緊。
我只係用到好水既cream, 每日補幾十次。
RubyYu07
|
Baby_Gena 發表於 18-9-25 10:34
因為肚皮愈扯愈大,所以肚皮會愈來愈痕。
首先,沖涼時唔好用太熱嘅水以免太乾燥。其次,用油類嘅係會比膏 ...

唔怪得!我到左後期個肚撐到好痕啊
RubyYu07
|
hamsterma 發表於 18-9-25 09:35
我生完都仲好明顯

耐左就會慢慢退啦。
ErnieCheung
|
我要做媽媽 發表於 18-9-25 10:10
你真係忍到就忍下喇,太痕既話不如叫醫生開藥俾你搽

我琴日產檢專登同醫生講,佢叫我查多啲cream 咋,唔比野我查
mwsiipb2
|

Bio~oil
haha748494
|
回覆 mwsiipb2 的帖子

我同事都系介紹我用呢隻,都幾滋潤下。價格都幾貴下。
Misspeach
|

我試過有2次搽咩都半夜好痕 跟住我反而抹走哂啲lotion / oil 就無事 有時皮膚可能需要休息下= =
Jessie12300
|

我19週痕搽mama&kids,我OK喔,无痕
mwsiipb2
|
Misspeach 發表於 18-9-26 16:57
我試過有2次搽咩都半夜好痕 跟住我反而抹走哂啲lotion / oil 就無事 有時皮膚可能需要休息下= =
...

試吓簡單啲,又平嘅橄欖油, 功效都唔錯
shannnb
|
我茶一層cream加一層油 就唔會痕了。
ErnieCheung
|
shannnb 發表於 18-9-26 21:02
我茶一層cream加一層油 就唔會痕了。

乜野油?
shannnb
|
ErnieCheung 發表於 18-9-26 21:33
乜野油?

玫瑰果油加椰子油
我要做媽媽
|
ErnieCheung 發表於 18-9-25 22:26
我琴日產檢專登同醫生講,佢叫我查多啲cream 咋,唔比野我查

咁你搽多D喇,試下用凡士林白色果隻,好潤
JD930
|
RubyYu07 發表於 18-9-25 20:06
唔怪得!我到左後期個肚撐到好痕啊

妳宜家第幾w啊?
mwsiipb2
|
haha748494 發表於 18-9-26 16:30

我同事都系介紹我用呢隻,都幾滋潤下。價格都幾貴下。 ...

原來唔係個個大肚婆個肚皮都好似蜜瓜咁, 我叫我老婆個肚婆嗰陣時冇乜紋, 反而生完肚皮紋就走咗出嚟
haha748494
|

系吖,我同事佢生完BB積極修身,身形好靚,但個肚都似哈密瓜咁。