14週3出血

幸福家
|
以經立刻入急症室 好快安排見醫生 到照時見到BB仲有心跳仲有喐 照完就話冇原因出血同冇野可以做留院一晚後就安排出院 想問你地有冇類似情況 大家又會點做
hamsterma
|
幸福家 發表於 18-9-25 10:39
以經立刻入急症室 好快安排見醫生 到照時見到BB仲有心跳仲有喐 照完就話冇原因出血同冇野可以做留院一晚後 ...

最好先臥床一段時間,放鬆自己
haha748494
|
之前有個朋友話系著床血,唯有臥床休息。醫生有無保胎藥。
syl_yw
|
幸福家 發表於 18-9-25 10:39
以經立刻入急症室 好快安排見醫生 到照時見到BB仲有心跳仲有喐 照完就話冇原因出血同冇野可以做留院一晚後 ...

我14週都流血
發現胎盤低
休息左一星期就無再流
幸福家
|
haha748494 發表於 18-9-26 15:49
之前有個朋友話系著床血,唯有臥床休息。醫生有無保胎藥。

可能我係政府睇 所以咩都冇
幸福家
|
syl_yw 發表於 18-9-26 20:25
我14週都流血
發現胎盤低
休息左一星期就無再流

醫生又冇話我胎盤低 只係話冇原因同冇野可以幫我 以家先14週 日日都好擔心

你以家幾多週
Jessie12300
|
幸福家 發表於 18-9-26 23:29
醫生又冇話我胎盤低 只係話冇原因同冇野可以幫我 以家先14週 日日都好擔心

你以家幾多週

訓床休息有幫助
syl_yw
|
幸福家 發表於 18-9-26 23:29

你以家幾多週

25週 唔好擔心 無事架
SunnydaySun
|
我同你一樣都係胎盤低,而'家13w日日都有輕微血絲,好擔心
RubyYu07
|
樓主有無返工架?懷孕期無原因出血的確比較慌,聽醫生講好好臥床休息。
幸福家
|
RubyYu07 發表於 18-9-27 16:09
樓主有無返工架?懷孕期無原因出血的確比較慌,聽醫生講好好臥床休息。
...

我係主婦 今胎係第三胎啦 都係第一次咁樣出血 為有臥床休息多啲 希望冇大問題啦
haha748494
|
回覆 幸福家 的帖子

可能醫生覺得唔需要,你唔會太嚴重。
常綠葉
|
我之前都有大出血,最後做個detail ultrasound 發現有個血塊係子宮內。西醫係話無原因既,中醫話呢d係胎盤想剝落,要多休息。中醫話唔好食任何安胎中藥,西醫就塞黃體藥。祝平安
annamummy
|
我有咗三個月時有流血。出血多,有大血塊。之後keep住流啡一個月。我已經係第二胎和不是高齡。醫生也說不到什麼原因。只是說俗語所謂未穩定。藥都冇開比我。

所以你不要太過擔心,休息多d.

我宜家so far 都ok ar.
RubyYu07
|
幸福家 發表於 18-9-27 21:10
我係主婦 今胎係第三胎啦 都係第一次咁樣出血 為有臥床休息多啲 希望冇大問題啦
...

祝福bb癡實媽咪
幸福家
|
唔該大家 睇到大家回覆都冇咩大問題都安心啲 (emoji)(emoji)