美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

我睇過好多video,但自己化就點都似黑眼圈,仲有,呢d妝係咪一定要濃先夾?因為見大部分都要用珠光上個臥蠶!係咪我練習時無上concealor所以影響妝效?最後想知有自然淡妝用既臥蠶妝教學video推介嗎?謝謝

禁止訪問

珍珠宮

cinda72. 發表於 18-9-25 12:33
卧蠶係加強眼部立體感,你要就番眼型去落光粉丫

我有邊眼袋其實幾大,眼圈都仲可以遮,眼袋就我唸可能都係要天生無眼袋先化到臥蠶妝

子爵府

ahpoo 發表於 18-9-25 13:00
我有邊眼袋其實幾大,眼圈都仲可以遮,眼袋就我唸可能都係要天生無眼袋先化到臥蠶妝
...

Jm我都有眼袋,本身臥蠶唔明顯……
我又唔like珠光blink blink上眼,所以用淺色眼影上臥蠶位,下面留番個天然黑眼圈 做對比
效果唔靚,所以都想學下野 ……

珍珠宮

jesswu 發表於 18-9-25 15:56
Jm我都有眼袋,本身臥蠶唔明顯……
我又唔like珠光blink blink上眼,所以用淺色眼影上臥蠶位,下面留番個 ...

你對眼本身眼型靚啊就甘睇妝效都ok啊,平時返工都得我真係無唸過可以留翻個黑眼圈做天然陰影,jm犀利

子爵府

ahpoo 發表於 18-9-25 16:07
你對眼本身眼型靚啊就甘睇妝效都ok啊,平時返工都得我真係無唸過可以留翻個黑眼圈做天然 ...

多謝您
我carry唔到濃妝,會好heavy好誇,連mascara都搽唔到...
所以好少在面上搽閃的東西……
營造臥蠶,係我對黑眼圈唯一發揮到效果的機會

珍珠宮

jesswu 發表於 18-9-25 16:41
多謝您
我carry唔到濃妝,會好heavy好誇,連mascara都搽唔到...
所以好少在面上搽閃的東西……

就甘睇你黑眼圈個位置幾近眼!我黑眼圈生得低靠佢個臥蠶就會變超級大眼袋

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

wiyi 發表於 18-10-8 13:22
用下遮瑕膏遮左個黑眼圈啦
然後再加啲bling bling眼影粉落臥蠶
其實好簡單的 ...

我有kp,cdp遮瑕膏,但都唔太遮得好,可能我唔曉點用

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至