自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

甘慘!... 圓方不嬲靜靜地幾好行...雖然全部貴野.. 但真心唔洗同人迫

子爵府

綠荳媽媽 發表於 18-9-25 14:17
本身圓方d住户都大部份係國內人啦

講得啱,只係有錢果班就住响果度,冇咁有錢果班咪黎香港消費,佢地d大陸人自己都歧視番自己人喇,有咩好嘈

子爵府

jobseekers 發表於 18-9-25 14:18
我地住喺北區一直被滋擾左咁耐又點計?有得避同解決咩?豪宅高人一等?北區全部低等人要硬食?
...

講得好!

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

bmuimami 發表於 18-9-25 14:23
記得擎天開賣時只係$4000蚊呎咋(建築面積)
嗰陣成日有經紀打來叫買(好似唔使錢咁)
...

16年前~

九龍站上蓋擎天半島,發展商九龍倉(004)及地鐵(066)由去年11月開售至今,累積售出990伙及260個車位,套現43億元。明日再加推8伙,呎價4105元。 
九倉發言人表示,該盤830方呎2房單位銷路快,迄今只餘10多個A單位,B單位已售罄。明日加推8個1300方呎3房戶,分布在第3、5及6座22至40樓,呎價4105元。發展商將頒贈紀念品予第1000名買家。該盤自推出全期優惠利率(5.125厘)減2.625厘樓按後,上周末至今售出的40伙。 
另外,東涌東堤灣畔錄得一宗貨尾成交。鴻運地產東涌分行經理陳傑強表示,單位為7座低層A室,1154方呎,售價302萬元,呎價2617元。

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

woodpecker 發表於 18-9-25 18:13
係喎!

總之佢地好鍾意無事生非,小事化大。

咁又係
無人搭,但要排2個鐘拎飛,緊係有人收左錢去做勢

水晶宮

大力大力 發表於 18-9-25 18:54
16年前~

我咪話約$4000囉!有問題嗎?
當時有去睇過㗎

伯爵府

Charlotte_mom 發表於 18-9-25 17:51
只要有城市發展有遊客就有呢個現象。尖沙咀銅鑼灣,人地打工仔咪又係咁過
人流多左到時又有新店舖啫。可能 ...

x2

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

bmuimami 發表於 18-9-25 19:04

我咪話約$4000囉!有問題嗎?

沒有問題~

我剛在想,03年我可以買到嗎?

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

水晶宮

大力大力 發表於 18-9-25 19:07
沒有問題~

我剛在想,03年我可以買到嗎?

03年最平的時候,實用呎價係約$5xxx。我家姐買咗兩間收租至今。
大力哥你一定可以買到啦咁有實力!
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

公爵府

親子王國15週年勳章

呢几日成個佐敦旺到無人信!

水晶宮

BBG1 發表於 18-9-25 19:32
呢几日成個佐敦旺到無人信!

都好吖唔使迫死一個位
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

大宅

.

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

jobseekers 發表於 18-9-25 14:24
相信我,一定冇上水咁誇,試下去石湖墟行一轉妳會發現佢地唔怕車,全部行馬路,響鞍仍然一眼唔望,用個蘿 ...

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

bmuimami 發表於 18-9-25 19:27
03年最平的時候,實用呎價係約$5xxx。我家姐買咗兩間收租至今。
大力哥你一定可以買到啦咁有實力!
...

2間~

買基金真係好傷

子爵府

畀面勳章

bmuimami 發表於 18-9-25 14:14
豪宅區,啲樓好貴喎,攪成咁咪好慘?

一d都唔慘,果度d業主就係睇中呢點會推高樓價

真正住果度d人本來都好支持高鐵㗎

咁何來有人覺得慘?

陰謀論咁諗,可能係有人扮居民揾藉口盲反呢

珍珠宮

ljhy10 發表於 18-9-25 19:44
說好了的包容呢?有錢人就不懂得/不需要包容?

有錢人不嬲都係惡晒。 90年代跑馬地大球場重建完成,想搞演唱會,結果只搞咗一場,班跑馬地豪宅居民即投訴嘈音,禁止大球場再辦演唱會。 當年仲用緊啓德機場,難為九龍城區居民,分分鐘咁承受飛機嘈音幾十年都無投訴過,係啓德機場飽和,搬新機場先甩難。

珍珠宮

bmuimami 發表於 18-9-25 14:12
見蘋果報導,有冇jm住嗰邊係咪真係咁?

http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20180925&s=6996647&a=5 ...

圓方一向多6客 ,樓上住宅都好多好多

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

我今日行過D人參觀既多過真係搭車既,行過天空公園都多人,厠所真係好dirty成地巾

禁止訪問

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

綠荳媽媽 發表於 18-9-25 14:17
本身圓方d住户都大部份係國內人啦

咪係囉
我個個星期去到大陸人多過香港喎

首頁
23456...7

尾頁

跳至