我好似有d憂鬱 有無咩幫到我

莉莉草草
|
呢幾日成日唔開心 同事間d關係好差
個人好唔開心 成日想喊 打去所謂熱線想搵人傾下 個個一係播音樂一係留言 唔知可以點
JD930    發表於 18-9-26 14:04
crystal媽咪
|
莉莉草草 發表於 18-9-25 14:39
個人好唔開心 成日想喊 打去所謂熱線想搵人傾下 個個一係播音樂一係留言 ...

我冇打去熱線,將問題講咗畀一兩個信得過嘅朋友聽。post上嚟bk,比多d人分析。
係公海嗰邊出post有好多有用嘅意見,之後都舒緩咗好多。
JD930    發表於 18-9-26 14:04
kk2156
|
個人好唔開心 成日想喊 打去所謂熱線想搵人傾下 個個一係播音樂一係留言 ...
開心D啦,唔好收埋自己,要同人分享開心同唔開心,講左出來就可以解開心結。
GiGiCheung2017
|
其實開心同不開心都是一線之差,過了三兩天,回頭想想只是小事一中,其實最大的敵人就是你,放開些,人同事盡了力,就無需再去想。
/一
莉莉草草
|
GiGiCheung2017 發表於 18-9-25 17:35
其實開心同不開心都是一線之差,過了三兩天,回頭想想只是小事一中,其實最大的敵人就是你,放開些,人同事 ...

我都想放開d
不過通常訓一覺就無事
之後返工又泥過
eek927
|
搵個值得信任既朋友傾下
再唔係就搵d可以發洩情緒既嘢黎做,例如打下拳之類既

JD930
|
kk2156 發表於 18-9-25 17:23
開心D啦,唔好收埋自己,要同人分享開心同唔開心,講左出來就可以解開心結。
...

係啊
crystal媽咪
|
JD930 發表於 18-9-26 14:04
係啊

thanks a lot
JD930    發表於 18-9-26 14:11
Wahahatictac
|

睇嚟你唔開心源自於同事關係
如果做得唔開心咪轉工喔,轉工好平常。
因爲份工唔開心想喊情緒低落係好大獲,當你一日做8小時,8小時都唔開心,再將情緒帶到放工後,係好大獲。長期落去你會捱出病,朋友親人絕對唔想你咁樣。
smallamychan
|
抗憂鬱藥幫到你