其實聖x娜月餅唔差喎(非打手)

Giant
|
純分享,我今年食咗以下月餅,真心覺得聖x娜一d都唔輸俾該系列的出名品牌喎~

1) 流沙奶黃月餅(聖x娜、美x)
兩者味道、口感確實差唔多,所以唔值得死排難爭去搶購後者。講味道:平手。講選購方便程度:聖x娜勝。
2) 卑鄙月餅(聖x娜、x班)
兩者口感差唔多,前者仲冇後者咁甜添(用相同味道比較)。聖x娜勝。
babynetnet
|
我覺得奇華同W酒店奶黃都ok架!
聖反而無食過……
tsung
|
有進步
kenshiro18
|
冰皮大班d皮好容易爛,聖安娜感覺有咬口d
KHW1
|
Giant 發表於 18-9-25 15:26
純分享,我今年食咗以下月餅,真心覺得聖x娜一d都唔輸俾該系列的出名品牌喎~

1) 流沙奶黃月餅(聖x娜、美x ...

佢啲蛋黃好乾一啲油水都冇
wcpcelia    發表於 18-9-25 15:57
eziznw
|
KHW1 發表於 18-9-25 15:39
佢啲蛋黃好乾一啲油水都冇

係,今日開咗個嚟食,切開蛋黃好似乒乓波咁“碌”咗出嚟,好乾好硬
KHW1
|
eziznw 發表於 18-9-25 15:42
係,今日開咗個嚟食,切開蛋黃好似乒乓波咁“碌”咗出嚟,好乾好硬
...

真心覺得麻麻地
meimeitse
|
我都試咗聖嘅奶黃月餅,出奇地覺得唔差,真係唔洗死排美X
Cara2006
|
今年吃奇華奶皇和 earl grey,好味。
下年會送奇華。
bb2
|
Cara2006 發表於 18-9-25 15:49
今年吃奇華奶皇和 earl grey,好味。
下年會送奇華。

奇華真係得,有意外驚喜
yschau
|
bb2 發表於 18-9-25 16:07
奇華真係得,有意外驚喜

奇華陳皮紅豆沙同奶黃月餅都好好食,下年會再買
bb2
|
yschau 發表於 18-9-25 16:11
奇華陳皮紅豆沙同奶黃月餅都好好食,下年會再買

未食過陳皮,下年試下先
KAVEN
|
回覆 Giant 的帖子

我知道聖x娜月餅滯銷,但真系有區別囉
celiagrace
|
今年第一次買聖x娜冰皮因爲係柯華田味, 我覺得好食過大班
qutong
|
KAVEN 發表於 18-9-25 16:18
回覆 Giant 的帖子

我知道聖x娜月餅滯銷,但真系有區別囉

我覺得聖x娜月餅好難食,屋企仲有2盒啊
Moominmin
|
我媽媽都好鐘意聖安娜五仁月餅,年年都買,今年一早買咗比佢!
mctl1995
|
聖x娜因爲大陸做,所以有好多就唔鍾意買。
brother4
|
今次好過美心,食完再買
boboblublu
|

就算雙黃白都唔差ka,我今年有買,流油的
drizzle
|

聖安娜月餅,人地送左盒,超甜
鐘意奇華多