想買BB 潤膚乳比仔仔

stepfhenie
|
有無好用 & 潤D嘅推介一下?呢加用緊嗰支好lup好唔舒服咁, 一搽完就開冷氣
haha748494
|
我一路都用施*,覺得都唔錯吖。
我要做媽媽
|
我bb一直用凡士林架,我覺得唔錯吖,自己都有用
RubyYu07
|
我一直用施巴,沐浴露都係
Karfufu
|
其實妳搵一款溫和,唔會好黏好油就唔會搞到BB唔舒服啦~
hamsterma
|
stepfhenie 發表於 18-9-25 18:51
有無好用 & 潤D嘅推介一下?呢加用緊嗰支好lup好唔舒服咁, 一搽完就開冷氣
...

我比BB用緊凡士林
kmbb519
|
oilatum 好好,補水得黎一d都唔立,你試下 但我覺得夏天啱d, 冬天唔夠潤
love_bbbabe
|
Aleva Naturals
manmanfong
|
我小朋友用緊隻乳木果lotion, 搽左後keep 住都好滋潤唔會乾, 而且用完我同BB手都唔會黏住唔舒服咁~
babynetnet
|
kmbb519 發表於 18-9-29 14:36
oilatum 好好,補水得黎一d都唔立,你試下 但我覺得夏天啱d, 冬天唔夠潤
...

我女都係一直用依隻好好用,係大d先用下其他!依隻用途好廣,有次poo poo 下面同patpat紅晒,當時無野搽用佢試下好快就舒緩左!
babynetnet
|

cetxxhil,Avxxno,都ok爽!
kmbb519
|
babynetnet 發表於 18-9-30 13:55
cetxxhil,Avxxno,都唔ok爽!

aveeno 唔爽 定 爽? 我買左潤果款(深藍色) 諗住遲d好凍好乾果陣用....
kmbb519
|
babynetnet 發表於 18-9-30 13:43
我女都係一直用依隻好好用,係大d先用下其他!依隻用途好廣,有次poo poo 下面同patpat紅晒,當時無野搽用 ...

係?咁我都試下先 pat pet 膏我買左 biolane, 聽講好用,不過我未試
babynetnet
|
kmbb519 發表於 18-9-30 23:22
aveeno 唔爽 定 爽? 我買左潤果款(深藍色) 諗住遲d好凍好乾果陣用....
...

爽呀~改番啦 !我女用淺藍依隻,用完到另一日沖涼時都重有層保護膜滑滑地咁!
深藍好似唔係daily……
mustela都好用,重有瑞士寶寶都好用不過好貴!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
kmbb519
|
babynetnet 發表於 18-9-30 23:35
爽呀~改番啦 !我女用淺藍依隻,用完到另一日沖涼時都重有層保護膜滑滑地咁!
深藍好似唔係daily……
mus ...

深藍係潤過淺藍,因為我買左 oilatum,覺得佢好爽啱夏天,所以aveeno買隻潤d的 for 冬天,等我得閒開黎試下先
mustela 我覺得好香...... 但都算潤而不立ge...
babynetnet
|
kmbb519 發表於 18-9-30 23:24
係?咁我都試下先 pat pet 膏我買左 biolane, 聽講好用,不過我未試
...

B未用過但patpat膏我女都用過幾款……效果無O咁好!
好多時即柯即抹,我女下面同patpat都紅,嗰次直頭patpat邊有d傷左咁,喊晒抹完即揸,下轉換片已經見好好多啦!
lawgabbi
|
manmanfong 發表於 18-9-29 21:59
我小朋友用緊隻乳木果lotion, 搽左後keep 住都好滋潤唔會乾, 而且用完我同BB手都唔會黏住唔舒服咁~ ...

我好中意用乳木果D野 你講戈隻係邊到有得賣架?咩牌子黎
bchuma
|
stepfhenie 發表於 18-9-25 18:51
...

avene 超潤,你可以試下
manmanfong
|
lawgabbi 發表於 18-10-2 16:38
我好中意用乳木果D野 你講戈隻係邊到有得賣架?咩牌子黎

我係萬0買咋麻~ 見到做緊特價所以試下~ 好似叫咩patitie plant? 唔識串 要返屋企睇先知
hungwunwun
|
QV都幾好呀.