美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

想轉下牌子,但唔知好唔好用。

別墅

我都想知,考慮緊買 la cream

複式洋房

回覆 AuroraH 的帖子

我想八下樓主本身係用開咩牌子呢

別墅

cindy8888 發表於 18-9-26 13:40

我想八下樓主本身係用開咩牌子呢

其實好多牌子用一半就轉,一路皮膚都ok。不過最近因為d同事介紹網上買the ordinary,我又買左。初初用ok,不過後來越用皮膚好似越差。我停左幾日,用返以前個d Estee lauder etc,皮膚又好左d。見網上好多人話la mer唔錯,所以想試下。之前用雪花秀,唔覺得有唔同。

伯爵府

用過Cleansing Lotion,好用,洗面唔乾,但超貴
Treatment Lotion,呢枝就抵用喇,好大枝,肌底液+保濕,但如果乾肌,冬天就爭少少
The Concentrate,降紅修復精華,上面推開好滑,敏感降紅效果ok,但個樽設計係用棒了出嚟,用到咁上下就好難了
8分鐘mask,敷完有光澤同精神咗,保濕就一般,過水會覺得痴手,難洗咗少少
Cream,我用original,修護ok,質地係潤,但唔保濕
潤唇膏,夜晚厚搽好正,得呢樣係長用

別墅

Jessieyin 發表於 18-9-26 18:33
用過Cleansing Lotion,好用,洗面唔乾,但超貴
Treatment Lotion,呢枝就抵用喇,好大枝,肌底液+保濕,但 ...

Thanks! 我想試 la mer cream 同 lifting serum..邊度買最平?

珍珠宮

AuroraH 發表於 18-9-26 19:37
Thanks! 我想試 la mer cream 同 lifting serum..邊度買最平?
等thankful week or xmas set抵D

別墅

迷人pinklady 發表於 18-9-26 21:31
等thankful week or xmas set抵D

ok, THANKS!

複式洋房

la mer主打修復,如果皮膚經常唔穩定用佢就有奇效

珍珠宮

我喺Selfridges on line買,等於香港8折左右

別墅

Winnie_1210 發表於 18-9-27 00:10
我喺Selfridges on line買,等於香港8折左右

我去睇下,Thanks!

別墅

Winnie_1210 發表於 18-9-27 00:10

我買左啦,下個星期到。好興奮! 買左普通30ml moisturing cream 同 lifting serum 試下。

別墅

想問下運費幾錢呀?

別墅

Michellecat 發表於 18-9-27 10:02

想問下運費幾錢呀?

好似係240hkd,我第一次買,如果長期買開,可以比420hkd,包一年。

伯爵府

我部分係撞正日本dutyfree 8折買,部分係Selfridges買

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 Jessieyin 的帖子

請問有無試過LA PRAIRIE? 我想轉用藍魚子CREAM及RADIANCE系列
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

伯爵府

wawaliluk 發表於 18-9-27 14:32
回覆 Jessieyin 的帖子

請問有無試過LA PRAIRIE? 我想轉用藍魚子CREAM及RADIANCE系列

藍魚子cream,魚子水,sleeping mask,有試過sample,等魚子水有set會買,保濕過la mer Treatment Lotion
我買咗冰晶cream,Ba話啱我多啲,用咗1星期

公爵府

Jessieyin 發表於 18-9-27 15:03
藍魚子cream,魚子水,sleeping mask,有試過sample,等魚子水有set會買,保濕過la mer Treatment Lotion
...

魚子水有冇酒精成份?
同埋有冇用過eye cream?那系列好?
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

伯爵府

wawaliluk 發表於 18-9-27 15:15
魚子水有冇酒精成份?
同埋有冇用過eye cream?那系列好?

應該有酒精,但聞落唔覺,佢另一款水就有講明冇酒精
eye cream,我用白魚子敏感,未試其他
你騎劫咗人哋個post

公爵府

Jessieyin 發表於 18-9-27 20:45
應該有酒精,但聞落唔覺,佢另一款水就有講明冇酒精
eye cream,我用白魚子敏感,未試其他
你騎劫咗人哋個 ...

咁我真心想知la prairie好唔好用。

首頁

尾頁

跳至