自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

想請問下, 假髮片/全個假髮 點清潔? 大風時會唔會易甩架? 可唔可以戴住游水(都係玩下水嗰種), 謝謝!

男爵府

用纖维粉最自然

男爵府

happymother88 發表於 18-11-9 15:00
用纖维粉最自然

用纖維粉會否塞毛孔,加速脫髮呢?

翡翠宮

Teresa 發表於 18-9-25 22:54
仲有,我媽人過70都戴緊,因為天生脫髮,都戴左幾十年。

而家技術好左,所以假髮都好迫真。不過可能因為 ...

夏天辛苦嗎?

男爵府

bkywong 發表於 18-10-5 22:26
生完個女後,頭髮薄咗好多,喺荔枝角香工買咗個真髮for頭頂,都無乜人發現,嘻
...

請問夾頭頂嘅假髮係咪夾落真髮度?如大風吹會容易甩嗎?我之前化療完生返啲頭髮薄左好多,尤其是頭頂

男爵府

回覆 ahmon_00 的帖子

谢谢。 请问你是去 Biscuits 買的吗?

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

有見過唔少, 大多因患病要帶假髮, d 髮好假, 多數晤自然. 冇幾多人帶到秋官, 夏雨咁自然.

子爵府

wendykaka 發表於 18-11-10 06:20
有見過唔少, 大多因患病要帶假髮, d 髮好假, 多數晤自然. 冇幾多人帶到秋官, 夏雨咁自然. ...

呢兩個都一眼睇得出,反而後生小輩好似簫正南,均哥果d好似似真d

水晶宮

回覆樓主:

係街見過呀,有些真係太假,有些係睇倒頭頂就知假,因為冇左條界位。
昨日見到個阿婆,因為佢個假髮帶到好後所以遠睇都知。
我又識人因病而帶,但佢都搵得好求其下,佢以前係長髮,而家搵個短假髮,但又唔係東菇頭那種,我覺得係個亂七八糟頭,即好似林作咁,真係好唔明點解佢揀呢個款。
另外,我覺得台灣的假髮質素應該更好,睇下杰倫都係假,髮片,不過真係要搵下邊間好,我諗平過香港。

別墅

happylife1210 發表於 18-11-9 18:19
請問夾頭頂嘅假髮係咪夾落真髮度?如大風吹會容易甩嗎?我之前化療完生返啲頭髮薄左好多,尤其是頭頂:igiv ...

髮片係夾落頭頂,又真係無乜感覺。山竹嗰日我都有戴住去樓下大x樂食個tea都無吹甩

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

bkywong 發表於 18-11-14 23:40
髮片係夾落頭頂,又真係無乜感覺。山竹嗰日我都有戴住去樓下大x樂食個tea都無吹甩
...

請問風吹會唔會見到髮片個夾呢?

男爵府

bkywong 發表於 18-11-14 23:40
...

你買髮片時有冇跟自己髮型修改一下望落去更自然?我只想買夾頭頂果啲令到頭頂部分濃密啲!請問你買左幾錢?

公爵府

bkywong 發表於 18-10-5 22:26
生完個女後,頭髮薄咗好多,喺荔枝角香工買咗個真髮for頭頂,都無乜人發現,嘻
...

幾錢?

大宅

everydaymom 發表於 18-11-10 05:34
回覆 ahmon_00 的帖子

谢谢。 请问你是去 Biscuits 買的吗?

係呀

公爵府

newinewi 發表於 18-9-25 21:32
不是造型轉變那種,是頭髮薄或掉髮,而去戴假髮,男性好似多D,一般係植髮或織髮,但整個好似無乜見,或有 ...

有 我幫客整頭久不久都有 都好真吓 不過聽講都貴 千千聲
主要五十歲以上
得一個二十尾已光用 佢家族光頭

子爵府

newinewi 發表於 18-9-25 21:32
不是造型轉變那種,是頭髮薄或掉髮,而去戴假髮,男性好似多D,一般係植髮或織髮,但整個好似無乜見,或有 ...

有,有位女性朋友,我一直都冇發現,自然到不得了
在東京買的,雖貴,要萬幾,一片,放頭頂,但效果有100分
佢是頭髮偏薄同幼

別墅

katherine.k 發表於 18-11-15 01:37
幾錢?

我幾年前買,暫時用呢款,都keep得好好,如果你都想睇,真係要試過,我之前都以為自己啱另一款,後尾真係試過幾款先得,http://www.biscuitswig.com/mobile/product_info.php?products_id=321
近來,我見我朋友喺Biscuits訂製買咗片精工級真係好真,有頭皮毛孔,真係戴咗都無人知,我打算搵日約上去訂製過一片

別墅

happylife1210 發表於 18-11-15 00:45
你買髮片時有冇跟自己髮型修改一下望落去更自然?我只想買夾頭頂果啲令到頭頂部分濃密啲!請問你買左幾錢 ...

Biscuits會有髮型屋老細幫我修,講真修完連我家人都話好自然,而且佢哋真係好熟手

民房

回覆 bkywong 的帖子

大家好,我係第一次上BB Kingdom 回覆,我以前只係睇,我呢幾個月心情好低落,免疫力有問題,年紀又大了,脫髮很嚴重,每次洗完頭都狠狠地哭一場。這幾個月我在地鐵上班時周圍望,都冇見過女士戴假髮,我想,將來得我一個需要戴住假髮返工.....身邊並無認識任何人有這需要,我唔係唔認老,但冇想過4×歲已經脫髮嚴重。很難過很弧獨。
見到你們講山竹颱風黎時假髮都冇吹走,會心微笑,你們的分享很有心,充滿正能量,令我冇咁弧單,謝謝你

首頁

尾頁

跳至