想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

呢幾個月由開針到雪左胎,每一個Step都唔清唔楚。交錢分幾個地方唔同部門,問呢邊啲Staff同護士就話唔清楚,打電話去聽電話就係admin 既人話唔知要問返醫生姑娘,一係就得個24小時無人接聽留言中心

好啦,抽完蛋差唔多兩個星期打俾我,話雪左三個胎,返去拎報告又無人解讀,問醫生佢又勁快話係普通Grade 冇咩特別(因為每次去都好好多人m 第二三日等照超聲波),根本同醫生講唔夠五分鐘就踢你走

我結果聽日俾錢返去約醫生One-on-one consultation. 不過啲數好亂,醫生應該唔知,返去一定要問清楚管數既人先得!

大宅

Rascalbaby 發表於 18-9-25 23:04
呢幾個月由開針到雪左胎,每一個Step都唔清唔楚。交錢分幾個地方唔同部門,問呢邊啲Staff同護士就話唔清楚 ...

你邊間做?

男爵府

回覆樓主:

邊間做!

大宅

回覆 Cherry997 的帖子

威記

大宅

回覆 cyhin 的帖子

威記

大宅

Rascalbaby 發表於 18-9-26 10:03
回覆 cyhin 的帖子

威記

我瑪麗

大宅

呢幾個月由開針到雪左胎,每一個Step都唔清唔楚。交錢分幾個地方唔同部門,問呢邊啲Staff同護士就話唔清楚 ...

我當時都係冇點解釋過,我話我唔係公家政,問多小小嘢可以嗎,都答唔到我,最後到放胎前10分鐘,隊爆咗我兩粒day5,我嬲到呀,我得兩粒咋,我俾咗10萬,到頭來咩都冇哂,仲叫我即使簽字再嚟過,仲話唔駛我等,我話而家咁樣,係咪免費做,醫生話唔係,要再俾過,係咪傻架,我放都冇得放,仲叫我再做,做都唔搵你啦,咁嘅服務

大宅

隊爆了?他們咁差的放胎技術!想問下是那一位醫生?

大宅

Cherry997 發表於 18-9-26 11:48
我當時都係冇點解釋過,我話我唔係公家政,問多小小嘢可以嗎,都答唔到我,最後到放胎前10分鐘,隊爆咗我 ...

我都係16年瑪麗做 放Day5鮮胎 成功生左。上個月放雪失敗左 佢地係唔會解釋點解唔得 或者在做多D嘢。但係點會對爆2粒雪雪?係溶既時候爆?定溶完爆?邊位意醫生做?

大宅

我都聽過人講瑪麗好衰,唉。希望你成功或已經喺其他地方搞掂!

大宅

回覆 Rascalbaby 的帖子

不過今日約完One on one consultation, 時間多左佢地唔駛趕頭趕命都答得幾detail, 態度都幾好起碼今日問清楚晒,咁我都明白佢地,平時日日勁多人打仗咁唔係唔想理你不過真係冇時間,一日對咁多人點記得邊個打邊個。而且佢地份糧係fixed 話之你係公家定私家俾錢咩。

臨走見到對夫婦抱住個九個月大既B 返黎唔知簽咩,話仲有兩個雪胎黎緊放,咁我都充滿返希望 。

大宅

我都係威院私症,係好多人,有時等好耐,有時係有少少錯,但其實有問題問doctor佢都會詳細解釋,係好趕,但又唔會唔理你

大宅

Cherry997 發表於 18-9-26 11:48
我當時都係冇點解釋過,我話我唔係公家政,問多小小嘢可以嗎,都答唔到我,最後到放胎前10分鐘,隊爆咗我 ...

點會隊爆呀⋯應該係溶雪自己爆左。
呢啲情況你去私家做都會發生
希望你早日成功

大宅

hetiebaby 發表於 18-9-26 18:10
我都係16年瑪麗做 放Day5鮮胎 成功生左。上個月放雪失敗左 佢地係唔會解釋點解唔得 或者在做多D嘢。但係點 ...

溶解冇爆,係醫生講隊爆咗,我即刻講點解隊爆,之後個醫生見唔對路,即係話係我兩粒卵唔靚,但你第一口講唔係咁囉,醫生名就唔講啦,但係高級嗰個啦

大宅

啜啜怪^3^ 發表於 18-9-26 23:51
點會隊爆呀⋯應該係溶雪自己爆左。
呢啲情況你去私家做都會發生
希望你早日成功

個醫生第一句係咁講

男爵府

Cherry997 發表於 18-9-27 03:34
溶解冇爆,係醫生講隊爆咗,我即刻講點解隊爆,之後個醫生見唔對路,即係話係我兩粒卵唔靚,但你第一口講 ...

隊爆
雖然我都系威記bingo...但真心覺得吾系咩特別原因都吾会去政府私症(qm同威記我都試過)
錢又吾系平,私症價錢公家服務
你講果位醫生平時態度都系ㄧ般

大宅

係就係多人同要等,不過醫生姑娘都好好人喎,啲姑娘都會叫我有咩唔明問到明先走。可能係作遇正高級嗰位醫生態度差啲,幾位女醫生都好nice呀~

男爵府

Cherry997 發表於 18-9-27 03:37
個醫生第一句係咁講

俾得10萬,點解吾去私家仁安?我做一次都好似係12萬,雪埋胎,中一粒,生左個仔,仲有2粒雪胎。

大宅

Bicanna 發表於 18-9-27 09:00
俾得10萬,點解吾去私家仁安?我做一次都好似係12萬,雪埋胎,中一粒,生左個仔,仲有2粒雪胎。
...

開始同我講大約8萬,但最後用咗10萬

複式洋房

樓主你好,我好想知道是邊位醫生?謝謝

首頁

尾頁

跳至