乞人憎同事,投唔投訴佢好?

yy_chow1210
|
個同事成日同我有接觸,我平時已經對佢客客氣氣,但佢見我客氣就踩住上。我諗緊投唔投訴好?投訴佢唔會俾人炒,但可以俾個下馬威佢!但有機會佢會整古我(雖然宜家間唔中都已經整古我)。宜家1516,各位職場高手可唔可以俾d意見我
lovebbb
|
你投訴佢什麼?
新秦先生
|
喂呢D情況我睇落大家將來係有可能發展架喎~
新秦先生
|
即係你連投唔投訴都1516就正正係少女懷春果份心情啦~!
nyfng
|
回覆 yy_chow1210 的帖子

通常只會串番佢。
c.vieri
|
你投訴佢乜?同邊個投訴?

yurijm
|
新秦先生 發表於 18-9-26 00:37
喂呢D情況我睇落大家將來係有可能發展架喎~

諗起今晚愛回家劇情
birdbird
|
你想投訴d 咩? 大家乜都唔知, 如何比意見你??
pang90
|
投訴有乜用
yy_chow1210
|
lovebbb 發表於 18-9-26 00:35
你投訴佢什麼?
態度差。同老闆講。
yy_chow1210
|
pang90 發表於 18-9-26 01:21
投訴有乜用
老闆可能會叫佢禮貌d!其實我老闆都知佢係麻煩人。
爽爽
|
比D例子,佢點對妳,妳要講出黎,等姐妹同妳分式吓
aliensss2008
|
yy_chow1210 發表於 18-9-26 01:26
態度差。同老闆講。

投訴佢態度差?
你又唔係客
你估返緊小學咩

老細只可以幫到工作上的問題
你想投訴佢態度搵佢阿媽啦.........
greenpea    發表於 18-12-26 13:44
newcook    發表於 18-9-26 14:05
tingtong
|

冇意冒犯,只要努力工作,做得比別人好,當你係公司有地位時,什麼事情都自然解決
wcpcelia    發表於 18-9-26 11:30
|
無用的

始終公司唔同學校,無要求過同事間要相親相愛
Mrs.Kangaroo
|
yy_chow1210 發表於 18-9-26 01:28
老闆可能會叫佢禮貌d!其實我老闆都知佢係麻煩人。

你老闆已知佢系麻煩人,仲有咩好投诉?
華美
|
yy_chow1210 發表於 18-9-26 00:34
個同事成日同我有接觸,我平時已經對佢客客氣氣,但佢見我客氣就踩住上。我諗緊投唔投訴好?投訴佢唔會俾人 ...

投咩訴,小學雞咩,除非係性騷擾或其他刑事嘢,比人整古走去玩投訴真係……除非你好紅啦,你老闆就唔會鬧你。你都知係因為你對佢客氣所以佢先踩住上,咁你有勇氣投訴,點解無勇氣對佢唔客氣呢?
mother904
|
佢對你態度差,你亦唔需要對佢客氣,與其投訴,不如俾佢知你都唔好惹。
tester5
|
yy_chow1210 發表於 18-9-26 00:34
個同事成日同我有接觸,我平時已經對佢客客氣氣,但佢見我客氣就踩住上。我諗緊投唔投訴好?投訴佢唔會俾人 ...

一定唔會,只會自己私下拆惦佢。
上司最討厭投訴同事的職員,工作己夠煩,冇時間理你地「小學雞的事」。
你若「投訴」同事:
1)只加重上司負擔又
2)顯示自己沒有解決問題的能力
3)not a good team player。。。。
下次炒人,走得。
greenpea    發表於 18-12-26 13:45
wcpcelia    發表於 18-9-26 11:30
BrandonMa
|
個人認為投訴冇乜用,不如對佢態度強硬啲,等佢知你唔好恰仲好,始終有時人善真係被人欺架!