自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

話說中秋節當晚有一位好有錢既親戚打電話來,話想送月餅比我。有人送禮當然開心,我仲諗緊送番咩比佢哋。
第二日佢哋一見到我就立即遞盒月餅比我。晚上,我就打開盒月餅。我當堂嚇親。真系好想爆粗。原來4個月餅來自3個吾同牌子。大佬啊~你哋食剩先比人,有彩x酒樓,大x老餅,鉅x月餅。
我如果送禮都系送d好野比人,自己通常食普通個d. 唉…我自問成日幫佢哋(電腦上問題),從來無想過回報。
但吾好當我垃圾站,將吾要既野比人。
系米我太偏激? 唉…

JD930    發表於 18-9-27 13:55

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

向好個方面諗, 你可以一次過試唔同口味~
唔好嬲豬啦~~

JD930    發表於 18-9-27 13:55
esmehouse    發表於 18-9-26 12:33

珍珠宮

rainbow2016 發表於 18-9-26 09:32
話說中秋節當晚有一位好有錢既親戚打電話來,話想送月餅比我。有人送禮當然開心,我仲諗緊送番咩比佢哋。
...

可能佢想你試多D唔同嘅口味呢

公爵府

...

咁肉酸嘅!即使唔捨得送貴,都唔好一樣一個送食剩嘅比人啦

伯爵府

育兒性格勳章

回覆樓主:

可能無咗個盒載住D月餅,感覺無咁厭惡。
因為一打開個盒情感反差實在太大。

公爵府

catcatcat549 發表於 18-9-26 09:37

你真係正面思想

水晶宮

...

又真係幾核突、其實當日先送、唔係一早約左都感覺麻麻

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

...
個重點係「好有錢」,佢就係做得到咁才會咁有錢呢~真係望塵莫及~
你學唔學到呀?學到就都可以咁有錢

水晶宮

回覆樓主:

你親戚真係做得好核突,邊有咁樣送禮比人ga

wcpcelia    發表於 18-9-26 11:05

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

可能佢出於好意,打亂幾盒送比人,唔一定係食淨

伯爵府

tester5 發表於 18-9-26 09:46
個重點係「好有錢」,佢就係做得到咁才會咁有錢呢~真係望塵莫及~
你學唔學到呀?學到就都可以咁 ...
你講嘢好似我老公
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

侯爵府

回覆樓主:

你個親戚咁送禮法,唔送好過送啦!真係好cheap!
我都有個舊同學,老公係醫生,家住豪宅。同佢食過幾次飯,次次都爭住碌卡找數,之後夾番錢每次都收多咗我地錢,佢變相唔使出錢咁,一次就當你計錯啫,次次都係咁,之後我地就少咗叫佢了。

wcpcelia    發表於 18-9-26 11:05
333s    發表於 18-9-26 11:01

子爵府

回覆樓主:

越有錢越孤寒,呢D係常識。

男爵府

MKma 發表於 18-9-26 09:59
你個親戚咁送禮法,唔送好過送啦!真係好cheap!
我都有個舊同學,老公係醫生,家住豪宅。同佢食過幾次飯, ...

呢個堅Cheap

男爵府

回覆 MKma 的帖子

尼d人真系無朋友做。佔便宜都太明顯吧~

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我份人好衰....我一定會問返有錢親戚...."邊間出既月餅可以由4個唔同品牌放埋一齊? 係咪有意思架?"..睇佢點答........仲要直接打電話問....

333s    發表於 18-9-26 11:02
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

而家知點做未遲

男爵府

回覆 lojo11 的帖子

我接受吾到哩個理由。><。

伯爵府

catcatcat549 發表於 18-9-26 09:37

x2
BTW 樓主唔好嬲親自己

禁止訪問

首頁
12345...9

尾頁

跳至